Η πιο γνωστή λεωφόρος στο Ηράκλειο, η Λ.Δικαιοσύνης κλειστή λόγω έργων

Κρήτη
Η πιο γνωστή λεωφόρος στο Ηράκλειο, η Λ.Δικαιοσύνης κλειστή λόγω έργων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανησυχία για κυκλοφοριακό χάος και γκρίνια από εμπόρους για καθυστερήσεις.

Νέο κυκλοφοριακό “μπλακ-άουτ” ξεκινά από σήμερα Δευτέρα, καθώς κλείνει η κεντρική αρτηρία της λεωφόρου Δικαιοσύνης για τα οχήματα λόγω των έργων ανάπλασης που ξεκινούν από πλατεία Ελευθερίας μέχρι το ύψος της μικρής Έβανς, που εκτελούνται στο πλαίσιο εκτέλεσης των εργασιών ανάπλασης του ιστορικού κέντρου.

Οδηγοί εκτιμούν ότι θα υπάρξει μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα καθώς, όπως υποστηρίζουν, με την απόφαση αυτή η κυκλοφορία θα διοχετεύεται προς την οδό Αβέρωφ.

Την ίδια ώρα, έμποροι εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για το χρονοδιάγραμμα του έργου στη λεωφόρο Δικαιοσύνης, καθώς, όπως μας είπαν, ήδη διαπίστωσαν καθυστερήσεις και γκρίνιες στο εργοτάξιο στην Ίδης με αρχή της λεωφόρου Καλοκαιρινού. Παράλληλα, τονίζουν την ανάγκη αυστηρής τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων, προκειμένου να μην υπάρξει οικονομικός μαρασμός, όπως συνέβη σε Ίδης, Ψαρομηλίγκων και λ. Καλοκαιρινού, όπου οι αντιδράσεις το προηγούμενο χρονικό διάστημα ήταν έντονες.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης υπόσχεται πως μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν ολοκληρωθεί οι βαριές εργασίες στη λεωφόρο Δικαιοσύνης, ενώ παράλληλα δηλώνει ότι βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης εργασίες σκυροδέτησης στην οδό Ίδης.

«Τώρα, με την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει από την Ίδης, μπορούμε πολύ γρήγορα να κινηθούμε στην ανάπλαση της Δικαιοσύνης, ώστε μέχρι το καλοκαίρι να έχει ολοκληρωθεί ο μεγαλύτερο όγκος από τις βαριές εργασίες», είπε ο κ. Αναστασάκης και πρόσθεσε: «Έχουμε συγχρονιστεί αρκετά καλά και με τη ΔΕΗ και με τη ΔΕΥΑΗ και με την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Από Δευτέρα-Τρίτη (σ.σ. σήμερα-αύριο) θα κλείσει το βασικό κομμάτι που είχαμε σε εκκρεμότητα στη συμβολή της Ίδης με τη 1821 και θα ξεκινήσουν σιγά-σιγά να γίνονται επιστρώσεις».

Ωστόσο, πολίτες και ειδικά οι έμποροι συνεχίζουν να διατηρούν μεγάλες επιφυλάξεις αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα των έργων, με τους εμπόρους την ίδια ώρα να αγωνιούν για το μέλλον των επιχειρήσεών τους, καθώς όσο διάστημα εκτελούνται τα έργα βλέπουν συνεχώς την πελατεία τους να μειώνεται και τον τζίρο τους να πέφτει κατακόρυφα. Όπως οι ίδιοι διαμαρτύρονται, οι επιπτώσεις των έργων του Δήμου οδηγούν στο μαρασμό των επιχειρήσεών τους και στην ταλαιπωρία των πολιτών αλλά και των επισκεπτών στο κέντρο του Ηρακλείου.

Παράλληλα, πολίτες που διαθέτουν περιβαλλοντική ευαισθησία διαμαρτύρονται έντονα όταν ακούν ότι πρόκειται να ξεριζωθούν δέντρα από τα σημεία όπου θα εκτελούνται έργα, παρά τις υποσχέσεις της δημοτικής Αρχής ότι θα επανατοποθετηθούν με την ολοκλήρωση των έργων.

Ταυτόχρονα, σε ό,τι αφορά τα περίπτερα επί της λ. Δικαιοσύνης, αυτά θα “ξηλωθούν”, σύμφωνα με τον κ. Αναστασάκη, ενώ και σε ό,τι αφορά τα δέντρα, ο αντιδήμαρχος επαναλαμβάνει τη θέση της δημοτικής Αρχής, με φόντο τις ανησυχίες που έχουν εκφραστεί για τυχόν κόψιμό τους.

«Για τις ανάγκες του έργου προβλέπεται η απομάκρυνση των περιπτέρων», είπε συγκεκριμένα ο κ. Αναστασάκης, σημειώνοντας επίσης ότι «η βασική προσέγγισή μας είναι να διασώσουμε τα δέντρα που βρίσκονται επί της λεωφόρου Δικαιοσύνης, και για το σκοπό αυτό δουλέψαμε πάνω σε μια μικρή τροποποίηση της μελέτης, την οποία θα στείλουμε στις αρχαιολογικές υπηρεσίες».

Σημειώνεται, πάντως, πως σήμερα Δευτέρα, προς ενημέρωση των πολιτών, τα λεωφορεία θα διέρχονται πλέον από την οδό Αβέρωφ προς την Πύλη Ιησού, ενώ μικρές αλλαγές θα υπάρξουν και με την πιάτσα ταξί στη λεωφόρο Δικαιοσύνης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News