«Το αλκοόλ δεν είναι “καπετανιλίκι”»: Αρνητική πρωτιά για Κρητικό νομό

Κρήτη
«Το αλκοόλ δεν είναι “καπετανιλίκι”»: Αρνητική πρωτιά για Κρητικό νομό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Πανελλαδική αρνητική πρωτιά αναφορικά με την κατάχρηση αλκοόλ κατέχει η Κρήτη

Με το Ρέθυμνο να κατέχει την αρνητική πανελλαδική πρωτιά στην κατάχρηση του αλκοόλ, πλήθος κόσμου παρακολούθησε την ημερίδα ευαισθητοποίησης στο δημαρχείο Αγίου Βασιλείου στο Σπήλι.

Το "παρών" έδωσε και ο υπουργός υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές συγκίνησης που καθήλωσαν το κοινό, αφυπνίζοντας παράλληλα συνειδήσεις επί του θέματος.

Η φωνή του κυρίου Αντώνη "έσπασε", όταν μίλησε για τις κόρες του και παρά το τεράστιο θάρρος του να αναφερθεί δημόσια στην πορεία της ζωής του, από θύμα του αλκοολισμού, σε δάσκαλο - υπηρέτη, όσων ακόμα υποφέρουν από το νόμιμο ναρκωτικό.

Η ημερίδα της ΥΠΕ Κρήτης στο Σπήλι Αγίου Βασιλείου, με τη συμμετοχή του υπουργού υγείας και βουλευτή Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθό, έγινε υπό τη σκιά της αρνητικής πρωτιάς του Ρεθύμνου, πανελλαδικά, στην κατάχρηση του αλκοόλ.

Το "παρών" έδωσαν πλήθος φορέων και συλλογικοτήτων, με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή, να υπενθυμίζει ότι είναι πραγματικό δείγμα πολιτισμού ο σεβασμός στον εαυτό μας και τους γύρω μας και τον βουλευτή Ρεθύμνου της ΝΔ, Γιάννη Κεφαλογιάννη να αναφέρει εύγλωττα, ότι η κατανάλωση αλκοόλ, δεν είναι... "καπετανιλίκι".

Με επίγνωση του φαινομένου και σε πείσμα της δεινής οικονομικής κατάστασης, το υπουργείο υγείας προχωρά σε πλέγμα στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση του αλκοολισμού.

Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας διαθέτει εξειδικευμένους οικογενειακούς γιατρούς, ο ΟΚΑΝΑ Ρεθύμνου, προγράμματα κατά του αλκοόλ και μεταπτυχιακό σε συνεργασία με το τμήμα ψυχολογίας, ενώ το κέντρο πρόληψης παρεμβαίνει στην κοινωνία και την εκπαίδευση.

Δείτε φωτογραφίες από την ημερίδα:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News