default-image

Κατεβάζει διακόπτες η ΔΕΗ στην Κρήτη με 48ώρες απεργίες

Κρήτη
Κατεβάζει διακόπτες η ΔΕΗ στην Κρήτη με 48ώρες απεργίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με 48ώρες επαναλαμβανόμενες απεργίες οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ καταδεικνύουν την αντίθεση τους στην επιχειρούμενη εκποίηση της εταιρείας.

Δριμύ «κατηγορώ» εξαπολύει εναντίον της κυβέρνησης ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και μέλος Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Γιάννης Βρέντζος.

Μάλιστα καλεί τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ να «κατεβάσουν» διακόπτες από την Κυριακή 22 Απριλίου παροτρύνοντας τους να συμμετέχουν σε επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Συγκεκριμένα δήλωσε «είναι ιερή μας υποχρέωση να αντισταθούμε και να συμμετέχουμε στις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αρχής γινομένης από το βράδυ της Κυριακής 22 Απριλίου (σ.σ. αύριο)».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο neakriti.gr ο κ. Βρέντζος «είναι σχεδόν αναπόφευκτο να υπάρξουν διακοπές ρεύματος σε όλη την Κρήτη και κυρίως σε ώρες αιχμής». Ωστόσο δεν είναι ακόμη σε θέση να ανακοινώσει επίσημα τον ολοκληρωτικό σχεδιασμό της ΔΕΗ αναφορικά με το τί θα συμβεί και σε ποιες περιοχές θα υπάρξουν διακοπές

«Καταστροφικός ο σχεδιασμός της κυβέρνησης»

“Κατηγορώ” στην κυβέρνηση, αναφέροντας ότι «προχωρά στον καταστροφικό σχεδιασμό που απειλεί άμεσα την ύπαρξη της ΔΕΗ και κατ’ επέκταση του Ομίλου», εξαπολύει με χθεσινή του ανακοίνωση ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και μέλος Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Γιάννης Βρέντζος. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι, με την πολιτική της αυτή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. «διαψεύδει τον ίδιο της τον εαυτό, εγκαταλείποντας τα όσα πίστευε χαρακτηρίζοντας τη ΔΕΗ εθνικό κεφάλαιο, εθνική υπόθεση και ότι είναι μέρος της ιστορίας αυτής της χώρας»!

«Η ιστορία ενός τόπου δεν πωλείται και δεν εξαγοράζεται», αναφέρει ο Γιάννης Βρέντζος.

«Δεν υπάρχει ηθικό και οικονομικό τίμημα να αξιολογηθεί και να αποτιμηθεί οικονομικά η ιστορία του τόπου τούτου.

Η κυβέρνηση, υπάκουη και πειθαρχημένη, προχωρά στο καλά χαραγμένο σχέδιο με προορισμό τον ολοκληρωτικό αφανισμό του Ομίλου.

Τοποθετεί τη ΔΕΗ στην “προκρούστεια κλίνη” για ακρωτηριασμό, με ό,τι συνέπειες έχει αυτό για τον Έλληνα καταναλωτή.

Η πρώτη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας, με τεράστια προσφορά σε εθνικό, οικονομικό, κοινωνικό και εργασιακό επίπεδο, δοκιμάζεται σκληρά εξαιτίας των πολιτικών επιλογών και αποφάσεων.

Μετά από πορεία 68 χρόνων, της επιβάλλουν και την υποχρεώνουν να διακόψει τη λειτουργία της και έτσι, αποδυναμωμένη, μικρή και ανήμπορη, να μπει στο αρχείο και στα μουσειακά εκθέματα.

Μετά την εκποίηση-παραχώρηση του εθνικού δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που είναι η ραχοκοκκαλιά και της ΔΕΗ, η κυβέρνηση με απαράδεκτη εμμονή, ικανοποιώντας απαιτήσεις δανειστών, τοκογλύφων και των φιλόδοξων κρατικοδίαιτων εθνικών “μνηστήρων” και καιροσκόπων, μπαίνει στην “κεντρική αρτηρία” της ΔΕΗ, που είναι η ιδιωτικοποίηση λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων, ένα περιουσιακό στοιχείο που κατασκευάστηκε και επενδύθηκε από τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων και τη συμμετοχή του Έλληνα καταναλωτή.

Γιατί πρέπει να εκποιηθεί η ΔΕΗ;

Η κυβέρνηση και οι κυβερνητικοί βουλευτές της Κρήτης να απαντήσουν με επιχειρήματα και να αιτιολογήσουν στην ελληνική κοινωνία την αναγκαιότητα εκποίησης της ΔΕΗ.

* Γίνεται για οικονομικούς λόγους;

* Γίνεται για απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας;

* Γίνεται για ανταγωνισμό της αγοράς;

* Γίνεται για το συμφέρον του καταναλωτή;

* Πρόκειται για νέες επενδύσεις που έχει ανάγκη η χώρα, για νέες θέσεις εργασίας;

Περιμένουμε απαντήσεις με ουσία.

Είναι ιερή μας υποχρέωση να αντισταθούμε και να συμμετέχουμε στις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αρχής γινομένης από το βράδυ της Κυριακής 22 Απριλίου (σ.σ. αύριο).

Ως εδώ!!! Δεν πουλάμε και δεν πουλιόμαστε», καταλήγει χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News