default-image

Αναβολή στην υπόθεση του τεχνικού ορθοπεδικού για την ασέλγεια σε βάρος 13χρονης

Κρήτη
Αναβολή στην υπόθεση του τεχνικού ορθοπεδικού για την ασέλγεια σε βάρος 13χρονης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία ακόμη αναβολή στην πολύκροτη υπόθεση για τον Ηρακλειώτη τεχνικό ορθοπεδικών μηχανημάτων, ο οποίος φέρεται να ασελγούσε σε βάρος ανήλικων κοριτσιών.

Ο κατηγορούμενος επρόκειτο να καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λασιθίου, προκειμένου να δικαστεί για μια από τις περιπτώσεις ασέλγειας στις οποίες φέρεται να έχει εμπλακεί.

Ωστόσο όπως έγινε γνωστό, ο δικηγόρος του δήλωσε κόλλημα και ως εκ τούτου η υπόθεση δεν εκδικάστηκε. Ο ίδιος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο σε αντίθεση με τον πατέρα και τον γιο του.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εν λόγω υπόθεση σχετίζεται με το 15χρονο -σήμερα- κορίτσι, το οποίο φέρεται να είχε πέσει θύμα του κατηγορούμενου πριν από περίπου δύο χρόνια, στο Ηράκλειο.

Ο κατηγορούμενος θα δικαζόταν για την κακουργηματική πράξη της ασέλγειας σε ανήλικο που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη.

Το πρωτοφανές για την τοπική κοινωνία της Κρήτης περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης σημειώθηκε πριν από περίπου δύο χρόνια στην πόλη του Ηρακλείου, με θύμα μια 13χρονη -τότε- μαθήτρια που αντιμετώπιζε ορθοπεδικό πρόβλημα.

Το 13χρονο κορίτσι είχε θωρακική σκολίωση, με αποτέλεσμα οι γονείς του να απευθυνθούν στον επίμαχο επαγγελματία.

Ωστόσο, για την αποκατάσταση του προβλήματος της ανήλικης μαθήτριας, ο κατηγορούμενος φέρεται να συνέστησε στους γονείς της μικρής μια... περίεργη μέθοδο. Εκτός από την τοποθέτηση ορθοπεδικού κηδεμόνα, ο κατηγορούμενος προσπάθησε να αντιμετωπίσει τη σκολίωση της 13χρονης εφαρμόζοντας τη μέθοδο της ηλεκτροθεραπείας.

Αποκαλύψεις που σοκάρουν

Τα όσα ακολούθησαν εντός του εξεταστηρίου του τεχνικού ορθοπεδικών μηχανημάτων, και τα οποία καταγγέλλονται από τους γονείς της μικρής, δεν έχουν προηγούμενο. Χωρίς να προκαλέσει υποψίες στη μητέρα του κοριτσιού, η οποία περίμενε την κόρη της στον προθάλαμο του εξεταστηρίου, ο κατηγορούμενος φέρεται να προέβη σε μια ιδιαίτερα ασελγή πράξη σε βάρος της 13χρονης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο επίμαχο παραπεμπτικό βούλευμα, με το οποίο ο κατηγορούμενος θα δικαστεί το από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ο τεχνικός ορθοπεδικών μηχανημάτων είπε στο κορίτσι να βγάλει σχεδόν όλα του τα ρούχα, μένοντας γυμνό από τη μέση και πάνω. Εν συνεχεία, ο κατηγορούμενος φέρεται να ζήτησε από το παιδί να καθίσει σε καρέκλα, σε συγκεκριμένη στάση.

Όπως είχε ενημερώσει νωρίτερα και τη μητέρα του κοριτσιού, ο τεχνικός ορθοπεδικών μηχανημάτων επρόκειτο να τοποθετήσει στο στόμα του παιδιού ένα φουσκωμένο χειρουργικό γάντι. Αυτό θα γινόταν, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, προκειμένου να επιτευχθεί η σωστή ρύθμιση της αναπνοής της μικρής, κατά τη διάρκεια της ηλεκτροθεραπείας. Δυστυχώς, ο κατηγορούμενος δεν τοποθέτησε χειρουργικό γάντι στο στόμα της 13χρονης, παρά προέβη - σύμφωνα πάντα με το παραπεμπτικό βούλευμα και τις καταγγελίες των γονιών του κοριτσιού - σε μια άκρως σοκαριστική ενέργεια σεξουαλικού περιεχομένου.

Τα όσα φέρονται να έλαβαν χώρα μέσα στον επαγγελματικό χώρο του κατηγορούμενου περιήλθαν εις γνώσιν των γονιών του παιδιού, αφού το τελευταίο αποφάσισε να μιλήσει στη μεγαλύτερη αδερφή του. Η μικρή φέρεται να εξιστόρησε όλα όσα συνέβησαν μέσα στο εξεταστήριο, με αποτέλεσμα η αδερφή της να ενημερώσει - έντρομη - τους γονείς τους.

"Βρείτε το κουράγιο για τα παιδιά σας!"

Μιλώντας, πάντως, στο neakriti.gr η συνήγορος πολιτικής αγωγής, Μαρίνα Παναγιωτάκη απηύθυνε έκκληση στους γονείς άλλων παιδιών που έχουν πέσει θύματα του συγκεκριμένου ατόμου και οι οποίοι διστάζουν να προβούν σε καταγγελία στις Αρχές, να «βρουν το κουράγιο και να υψώσουν το ανάστημά του, προχωρώντας σε καταγγελίες, ούτως ώστε να βοηθήσουν τόσο τα ίδια τους τα παιδιά, όσο και την Ελληνική Δικαιοσύνη. Αλλιώς δεν γίνεται τίποτα…».

Τουλάχιστον άλλα 8-9 θύματα

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο τεχνικός ορθοπαιδικών μηχανημάτων, εκτός από την υπόθεση που φτάνει την Παρασκευή στο ακροατήριο, είναι κατηγορούμενος για ασέλγεια σε βάρος τουλάχιστον 8 με 9 ακόμη ανήλικων κοριτσιών. Εξάλλου, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιες από τις εν λόγω περιπτώσεις, είναι πολύ πιο… βάναυσες αναφορικά με αυτή που σχετίζεται με την αυριανή δίκη στη Νεάπολη Λασιθίου.

Είχε αθωωθεί για το βιασμό φοιτήτριας

Μερικές ημέρες μόνο μετά τη δημοσιοποίηση της πολύκροτης υπόθεσης, τον Φεβρουάριο του 2017, η κοινή γνώμη της Κρήτης έμελλε να υποστεί ένα δεύτερο - απανωτό - σοκ. Όπως είχε αποκαλυφθεί τότε σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας, ο επίμαχος Κρητικός τεχνικός ορθοπαιδικών μηχανημάτων είχε κατηγορηθεί και πριν από περίπου 17 χρόνια για παρόμοια υπόθεση.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος είχε καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου, έπειτα από καταγγελία που είχε γίνει σε βάρος του από μια 18χρονη τότε φοιτήτρια, που τον κατηγόρησε για βιασμό. Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Ωστόσο, στη συνέχεια άσκησε έφεση εναντίον της πρωτόδικης απόφασης και η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης, στα Χανιά. Εκεί ο τεχνικός ορθοπαιδικών μηχανημάτων κρίθηκε αθώος με οριακή πλειοψηφία (4-3). Έτσι, μετά την απαλλακτική για τον τεχνικό ορθοπεδικών μηχανημάτων απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κρήτης, ο επαγγελματίας συνέχισε να εργάζεται κανονικά στο Ηράκλειο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News