«Καμπάνα» 1,5 έτους στον... κατά φαντασία διοικητή της ΕΥΠ

Κρήτη
«Καμπάνα» 1,5 έτους στον... κατά φαντασία διοικητή της ΕΥΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαπατούσε Κρητικούς παριστάνοντας είτε τον συνταγματάρχη, είτε τον διοικητή της Ασφάλειας Ηρακλείου, είτε τον ίδιο τον διοικητή της Ε.Υ.Π!

Ποινή 18 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε νωρίτερα σήμερα στον 46χρονο Κρητικό, ο οποίος είχε εξαπατήσει ουκ ολίγους συμπολίτες μας, στους οποίους παρίστανε τον ένστολο.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο, επιβάλλοντάς του τελικά ποινή φυλάκισης ενάμιση έτους με τριετή αναστολή, αλλά και χρηματική ποινή ύψους 600 ευρώ.

Ο 46χρονος συνελήφθη από την Αστυνομία την Τρίτη, καθώς -όπως προέκυψε- από την έρευνα των Αρχών, μέσα σε διάστημα περίπου δύο ετών, είχε καταφέρει να κλέψει περισσότερα από 6000 ευρώ από ανυποψίαστους συμπολίτες μας, τους οποίους έπειθε ότι μπορεί -μεταξύ άλλων- να τους διαγράψει χρέη.

Ειδικότερα, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι μέσα στους τελευταίους 22 μήνες κατάφερε να αποσπάσει συνολικά 6060 ευρώ από πέντε συμπολίτες μας, σε τέσσερις περιπτώσεις.

Ο 46χρονος συνελήφθη προχθές σε περιοχή του Ηρακλείου για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί όπλων». Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, ο συλληφθείς φέρεται να εμπλέκεται σε τέσσερις υποθέσεις απάτης, κατά τις οποίες ξεγέλασε συνολικά πέντε άτομα στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου.

Η επίμονη διεξοδική έρευνα που διενήργησε το τελευταίο διάστημα η Ασφάλεια Ηρακλείου απέδωσε τελικά καρπούς. Κι αυτό καθώς, αξιοποιώντας μαρτυρίες θυμάτων του, αλλά και άλλα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, διαπιστώθηκε ότι ο 46χρονος προσποιείτο κάθε φορά στα υποψήφια θύματά του είτε τον συνταγματάρχη, είτε τον διοικητή της Ασφάλειας Ηρακλείου, είτε τον ίδιο τον διοικητή της Ε.Υ.Π!

Πιο συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόμενος -δήθεν- την υπεράνω πάσης υποψίας επαγγελματική του ιδιότητα, έπειθε τα θύματά του ότι έχει τη δυνατότητα να προβεί σε ακυρώσεις προστίμων, να διαγράψει μέρος των οφειλών τους, αλλά και να παρέχει διευκολύνσεις σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι τρεις περιπτώσεις καταγράφηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, ενώ η τέταρτη σημειώθηκε στο Λασίθι. Συγκεκριμένα, ο 46χρονος κατάφερε να εξαπατήσει ένα άτομο στην ευρύτερη περιοχή της Νεάπολης Λασιθίου, αποσπώντας του εκατοντάδες ευρώ…

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν «έφοδο» στο σπίτι του, όπου βρήκαν ουκ ολίγα ενοχοποιητικά ευρήματα. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν -και κατάσχεσαν- στην οικία του 46χρονου στολές παραλλαγής οι οποίες έφεραν διακριτικά του Ελληνικού Στρατού, ένα καπέλο τύπου τζόκεϊ με το σήμα της Αστυνομίας, καθώς κι ένα μπουφάν με διακριτικό «δυνάμεις άμυνας φρούρησης».

Εκτός, ωστόσο, από τις επίμαχες στολές, οι αστυνομικοί βρήκαν ακόμη ένα κυνηγετικό όπλο, μια ράβδο μαζί με τη θήκη της, αλλά και διάφορα προσωπικά έγγραφα των θυμάτων του, αλλά και άλλων πολιτών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News