Κρήτη

«Αντιθέσεις» με τον κορυφαίο αρχαιολόγο της Θήρας, Χρήστο Ντούμα

Με τον Γιώργο Σαχίνη αύριο Παρασκευή στις 22:00 στην ΚΡΗΤΗ ΤV.

Αυτή την Παρασκευή οι «ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ», υποδέχονται έναν από τους κορυφαίους αρχαιολόγους- ανασκαφείς της Ελλάδας, τον Χρήστο Γ. Ντούμα, ομότιμο καθηγητή προϊστορικής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην Διευθυντή ανασκαφών στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης και μακρόχρονο μελετητή του Αιγαιακού πολιτισμού.

Ο αγαπημένος μαθητής του Σπύρου Μαρινάτου, σε μια συναρπαστική αφήγηση από τον Αιγαιακό πολιτισμό που είχε ταξίδια και τεχνολογία από την 4η χιλιετηρίδα.

Στην εκπομπή ο κ. Ντούμας πρόκειται να αναλύσει θέματα όπως: η επικοινωνία με την Κρήτη, τι άνθρωποι ήταν, τι σχέση έχουν οι Έλληνες με αυτό τον πολιτισμό, για το αν υπάρχει συνέχεια από την 7η χιλιετία. Η συνέχεια των κατοίκων του Ελλαδικού χώρου σε Αιγαίο και Μικρασιατικά παράλια, το αφήγημα της Χαμένης Ατλαντίδας από τον μύθο στην πραγματικότητα και οι σχέσεις της Θήρας με την Κρήτη στα προϊστορικά χρόνια.

Ο βασικός σκαπανέας και μελετητής στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης, Χρήστος Ντούμας, ξεδιπλώνει στις «ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ» τις άγνωστες πτυχές των πιο καλοδιατηρημένων ανακαλύψεων του Αιγαιακού χώρου που δίνουν πολύτιμα στοιχεία και για την Μινωική Κρήτη.

«ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ» με τον Γιώργο Σαχίνη την Παρασκευή στις 22:00 στην ΚΡΗΤΗ ΤV.

Σχόλια