Άστεγος στα Nεώρια χωρίς να το γνωρίζουν τα παιδιά του

Κρήτη
Άστεγος στα Nεώρια χωρίς να το γνωρίζουν τα παιδιά του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Δημήτρης ξύπνησε από ένα κακό όνειρο και προσαρμόστηκε όπως ανέφερε κάνοντας την αυτοκριτική του στα 59 του χρόνια.

Και όμως, σε αυτό το κεντρικό σημείο του λιμανιού του Ηρακλείου, δίπλα από τα Νεώρια, όπου διέρχονται καθημερινά αρκετοί τουρίστες και δημότες, έχουν στήσει τις σκηνές τους άστεγοι.

Η κάμερα της “ΚΡΗΤΗ TV” συνάντησε σε αυτό το σημείο έναν ακόμη άστεγο, τον Δημήτρη, ο οποίος διαμένει μαζί με το φίλο του σε σκηνές εδώ και 8 μήνες!

Επί 20 χρόνια, o ίδιος  διέθετε κατάστημα με ηλεκτρικά είδη στην Αθήνα. Στην πορεία, ο επαγγελματίας με καταγωγή από την Ιεράπετρα έβαλε λουκέτο στο κατάστημά του λόγω χρεών από δάνεια.

Αναζήτησε εργασία, μάταια όμως. Ξύπνησε από ένα κακό όνειρο και προσαρμόστηκε, όπως μας περιέγραψε κάνοντας την αυτοκριτική του, στα 59 του χρόνια.

Τα παιδιά του δε γνωρίζουν ότι είναι άστεγος, με τον ίδιο να αναζητά μερικά μεροκάματα, όπως και ο 61χρονος φίλος του.

Νοικοκυρές της γειτονιάς αφήνουν φαγητό στους άστεγους, οι οποίοι αγοράζουν τα απολύτως αναγκαία από τα κέρματα που συλλέγουν από τους διερχόμενους πολίτες.

Στο ερώτημά μας αν κίνησε τις σχετικές διαδικασίες για να φιλοξενηθεί στο Κέντρο Αστέγων Ηρακλείου, ο Δημήτρης μάς απάντησε αρνητικά καθώς, όπως υποστήριξε, δεν έχει ακούσει θετικά λόγια από άλλους άστεγους, με τον ίδιο να ποντάρει πλέον σε νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την επιδότηση σπιτιών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News