Ατύχημα με ασθενοφόρο που μετέφερε νεογνά - στην εντατική αναισθησιολόγος

Κρήτη
Ατύχημα με ασθενοφόρο που μετέφερε νεογνά - στην εντατική αναισθησιολόγος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ασθενοφόρο τράκαρε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά η αναισθησιολόγος που επέβαινε στο όχημα του ΕΚΑΒ

Ένα... απίστευτο ατύχημα έβαλε σε περιπέτειες μια αναισθησιολόγο του νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου που από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε στη εντατική μονάδα του Βενιζελείου και ενώ ελάχιστα λεπτά νωρίτερα βρισκόταν σε ασθενοφόρο που μετέφερε δύο νεογνά από Άγιο Νικόλαο προς Ηράκλειο.

 Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Τετάρτης. Δυο νεογνά που γεννήθηκαν όψιμα πρόωρα, με τη μαμά δηλαδή να διανύει την 36η εβδομάδα κύησης στο νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου, κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθούν για περαιτέρω νοσηλεία στη μονάδα νεογνών νοσοκομείου του Ηρακλείου.

Στη διαδρομή προς Ηράκλειο, αποφασίστηκε η διασωλήνωση του ενός από τα δύο μωράκια καθώς ήταν σε πιο σοβαρή κατάσταση .

Το ασθενοφόρο σταμάτησε προς στιγμήν την πορεία του προκειμένου να επιβιβαστεί η αναισθησιολόγος που ακολουθούσε με το αυτοκίνητο της, το όχημα του ΕΚΑΒ.

 Ξαφνικά και ενώ, έξω από την παιδιατρική του Βενιζέλειου νοσοκομείου βρισκόταν ιατρικό προσωπικό για να παραλάβει τα νεογνά , το ασθενοφόρο αναγκάστηκε να φρενάρει καθώς βρέθηκε μπροστά του αγροτικό όχημα.

Αποτέλεσμα ήταν η αναισθησιολόγος να χτυπήσει σοβαρά, καθώς ήρθε σε επαφή με άσχημο τρόπο, με την παιδίατρο που ήταν στην καμπίνα του ασθενοφόρου.

Η γυναίκα, σύμφωνα και με τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων του Αγ. Νικολάου κ.Γιώργο Μανουσάκη, νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του Βενιζέλειου Νοσοκομείου με  πολλαπλά κατάγματα στον θώρακα και συγκεκριμένα σπασμένα πλευρά, τραύματα στο στέρνο και τις κλείδες.

Ωστόσο η ζωή της φαίνεται να μην κινδυνεύει, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την διοικήτρια του νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου κ. Σπινθούρη.

Στο Βενιζέλειο, τη στιγμή του τροχαίου όπως ήταν φυσικό, προκλήθηκε αναστάτωση ενώ η είδηση σκόρπισε ανησυχία τόσο στην ιατρική κοινότητα αλλά και  στην οικογένεια και το συγγενικό περιβάλλον της γιατρού, το οποίο και  δυσκολευόταν να πιστέψει ότι ενώ ο δικός του άνθρωπος πήγε να βοηθήσει τα δύο νεογνά, η ατυχία της στιγμής χτύπησε... την πόρτα στην οικογένεια με άσχημο τρόπο.

Να σημειωθεί επίσης ότι στην μονάδα νεογνών νοσηλεύονται τα δύο νεογνά , το ένα εκ των οποίων είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση και είναι διασωληνωμένο ενώ σε καλύτερη  κατάσταση είναι το αδερφάκι του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News