Κρήτη

Δεν επιδιώκουν πλέον καμία επικοινωνία με τον Υπουργό οι αγρότες μετά τη νέα απόφαση της ΠΝΟ

Αποφάσισαν κινητοποιήσεις την Παρασκευή οι αγρότες, εάν δεν λήξει μετά το δεύτερο 24ωρο η απεργία της ΠΝΟ - Κόβουν κάθε επαφή με τον Κουρουμπλή

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο, σε συνεννόηση με τους άλλους αγροτικούς Συλλόγους, Σελίνου Χανίων, Τυμπακίου και Σητείας, καλούν τις μεταφορικές εταιρείες, τους αγρότες και τους εξαγάγεις να αρχίσουν από αύριο Πέμπτη να φορτώνουν τις νταλίκες για να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις την Παρασκευή.  

Οι αγρότες ξεκινούν τις κινητοποιήσεις τους με πρώτο στόχο τη συγκέντρωση στον κόμβο αεροδρομίου και στη συνέχεια συντεταγμένα με τις νταλίκες και τα φορτηγά αυτοκίνητα φορτωμένα με ευπαθή προϊόντα να κινηθούν προς το λιμάνι εκεί όπου θα ασκήσουν την πίεση που απαιτείται για να φορτωθούν οι νταλίκες στα καράβια και να αποπλέον προς τον Πειραιά.

Νωρίτερα, πριν την απόφαση των αγροτών στο neakriti.gr ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Τυμπακίου κ. Ορφανουδάκης, δήλωσε πως πλέον κόβουν κάθε γέφυρα επικοινωνίας με το υπουργείο Ναυτιλίας και τον ίδιο τον υπουργό.

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις τους για να υπάρξει συνάντηση με τον κ. Κουρουμπλή, αυτό δεν κατέστη εφικτό και πλέον ούτε οι ίδιοι το επιθυμούν ακόμη και αν τους καλέσει ο υπουργός την επόμενη ώρα όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν ότι και η εξουσιοδότηση προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης, για συνάντηση με το υπουργείο παύει να υφίσταται.

Το σίγουρο είναι και σύμφωνα με εκτιμήσεις των αγροτών ότι χιλιάδες τόνοι πρώιμων κηπευτικών έχουν μείνει καθηλωμένοι στις νταλίκες με ότι αυτό συνεπάγεται για την περαιτέρω κατάληξη τους.

Οι αγρότες έχουν δηλώσει ότι δίνουν περιθώριο μέχρι την Παρασκευή να έχει τελειώσει η απεργία της ΠΝΟ και να ξεκινήσει εκ νέου η μεταφορά των προϊόντων τους από Κρήτη προς Αθήνα.

Σε διαφορετική περίπτωση, όπως έχουν ήδη ανακοινώσει, θα προχωρήσουν σε μεγάλη κινητοποίηση με σημείο συγκέντρωσης το Ηράκλειο, είτε τον κόμβο του αεροδρομίου, είτε το λιμάνι, γεγονός όμως που ακόμα δεν έχει αποφασιστεί.

 

Σχόλια