Πρώτη θέση για Ιεραπετρίτισσα bodypainter με απίστευτη δημιουργία

Κρήτη
Πρώτη θέση για Ιεραπετρίτισσα bodypainter με απίστευτη δημιουργία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην πρώτη θέση του French Βοdypainting Award 2018 στο Παρίσι κατέκτησε Νicole Aspradakis με καταγωγή από την Ιεράπετρα. Η Κρητικιά bodypainter μαγνήτισε τα βλέμματα ζωγραφίζοντας με χρώματα πάνω στο σώμα μοντέλου και στέλνοντας τα δικά της μηνύματα.  

Ανάμεσα σε πολλές συμμετοχές απ'όλο τον κόσμο και μοναδικές δημιουργίες διακρίθηκε στην κατηγορία brush/sponge.

Αριστερά στη φωτογραφία η Νicole Aspradakis 

Η δημιουργία της

Μάλιστα υπερήφανοι αισθάνονται για την διάκρισή της οι γονείς της Μιχάλης και Συλβάνα που κατοικούν στην Ιεράπετρα.

Όπως είχε αναφέρει η ίδια η καλλιτέχνης μιλώντας στο faceandbodypaintinggreece.com : "Γεννήθηκα στην Αυστραλία,τον μισό χρόνο τον περνούσαμε εκεί και τον άλλον μισό στην Ελλάδα πράγμα το οποίο μεγαλώνοντας με έφερε σε επαφή με τις παλιότερες αλλά και τις νεώτερες πολιτιστικές επιρροές παγκοσμίως, δίνοντας μου μία ξεχωριστή ανατροφή και έμπνευση. Όταν τελείωσα το σχολείο στην Ελλάδα γύρισα στην Αυστραλία και έγινα δεκτή σε μία από τις σπουδαιότερες σχολές καλών τεχνών στον κόσμο η οποία στεγάζεται σε ένα παλιό εργοστάσιο μαρμελάδας. Εκεί πήρα πτυχίο στις Καλές τέχνες και δύο διπλώματα στην φωτογραφία και στην ζωγραφική.

 Συνήθιζα να ζωγραφίζω με λάδι σε μουσαμά,στην πορεία όμως κάτι άλλο τράβηξε την προσοχή μου…"Body painting!" Τι υπέροχος τρόπος να φέρνεις στην ζωή ένα έργο τέχνης! Ζει,αναπνέει και είναι προσωρινό. Πράγμα που το καθιστά ακόμη πιο ιδιαίτερο! Το ερωτεύτηκα αμέσως. Αρχικά το body painting ήταν χόμπι... Πήρα το μάστερ μου στο Σίδνευ και δούλεψα ως καθηγήτρια τέχνης και photo retoucher για μερικά χρόνια».

«Προσπαθώ να περνάω χρόνο στην Κρήτη»

 Για την Κρήτη σημείωσε «Είμαι από την Κρήτη και προσπαθώ να περάσω εκεί όσο περισσότερο χρόνο μπορώ κάθε χρόνο. Ίσως να μετακομίσω μόνιμα μια μέρα! Θα είναι πάντα το σπίτι μου και τώρα που η κουλτούρα του bodypainting αυξάνεται όλο και περισσότερο, θα είναι συναρπαστικά. Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει αυτό σύντομα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News