Τρέχουμε στο Run Greece για το «Σπίτι των Αγγέλων» - Τα νέα δεδομένα

Κρήτη
Τρέχουμε στο Run Greece για το «Σπίτι των Αγγέλων» - Τα νέα δεδομένα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα αφετηρία, νέα διαδρομή και τερματισμός.

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά το Ηράκλειο θα φιλοξενήσει την Κυριακή 29 Απριλίου το δρόμο πόλεων Run Greece, που αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον χιλιάδων δρομέων (επαγγελματιών και μη), με τους διοργανωτές να στοχεύουν σ’ ένα ακόμη ρεκόρ συμμετοχών.

Χθες πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου στην Περιφέρεια Κρήτης με αφορμή τη διεξαγωγή του “Run Greece-Ηράκλειο 2018”, με τους διοργανωτές να κάνουν ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλου, να πάρουν μέρος στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού που στόχο δεν έχει τη διάκριση, αλλά το ευ αγωνίζεσθαι.

Και ο φετινός αγώνας θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς ο μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης, η WIND, θα στηρίξει οικονομικά τον παιδικό ξενώνα “Το Σπίτι των Αγγέλων”, όπως επισήμανε ο κ. Μιχάλης Πλερωνάκης. Επίσης ο πρόεδρος των τουριστικών-ταξιδιωτικών πρακτόρων Κρήτης, κ. Μιχάλης Βλατάκης, ανακοίνωσε ότι στους πρώτους νικητές-νικήτριες (συν ένας συνοδός για τον κάθε ένα αθλητή) των 10 και 5 χιλιομέτρων θα δοθεί ως έπαθλο μια εβδομάδα διακοπών σε ξενοδοχεία 5 και 4 αστέρων, αντίστοιχα, τη χρονική περίοδο από 15 έως 30 Οκτώβρη.

Παίρνοντας αρχικά το λόγο, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης τόνισε: «Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, μια γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού, που προβάλλει συνολικά την Κρήτη, ενώ αποτελεί “μαγνήτη” για την επίσκεψη αθλητών και τουριστών από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό. Ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά τους το ΕΚΑΒ, τα Σώματα Ασφαλείας και τις εθελοντικές οργανώσεις».

Ο υπεύθυνος πωλήσεων και καταστημάτων WIND κ. Μιχάλης Πλερωνάκης δήλωσε απ’ την πλευρά του: «Μέσα από μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση δίνουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ευεξίας και προσφοράς σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Στον αγώνα της Κυριακής 29 Απριλίου είναι ευκαιρία να δείξουμε ποιοι είμαστε και να δυναμώσουμε τον παιδικό ξενώνα “Το Σπίτι των Αγγέλων”».

Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Αθλητισμού κ. Νίκος Συριγωνάκης είπε απ’ την πλευρά του: «Προσκαλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στους αγώνες δρόμου και να απολαύσουν τη χαρά και τη μαγεία που προσφέρουν οι αγώνες. Επίσης καλούμε τους πολίτες που δε θα τρέξουν να κατέβουν στους αγώνες και να χειροκροτήσουν τους συμμετέχοντες».

Το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ κ. Παναγιώτης Αντωνακάκης είπε, τέλος, ότι «η διαδρομή είναι πάρα πολύ ευχάριστη, λιγότερο δύσκολη, και το μόνο που θέλουμε είναι μαζική συμμετοχή. Προσκαλούμε τον κόσμο να έρθει να γραφτεί, να συμμετάσχει, και να χαρεί αυτό που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να δώσει. Θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές, το ΕΚΑΒ και τα Σώματα Ασφαλείας, που χωρίς την ουσιαστική συνδρομή τους οι αγώνες δε θα μπορούσαν να γίνουν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News