Κρήτη

Μέχρι και απόβαση στο αεροδρόμιο σκέφτονται οι αγρότες λόγω απεργίας ΠΝΟ

Κόκκινο πανί για τους αγρότες η απεργία της ΠΝΟ. "Ζεσταίνουν μηχανές", έτοιμοι να διασφαλίσουν τα προϊόντα τους.

Αποφασισμένοι να προστατεύσουν τα εισοδήματα τους και να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες από την απεργία της ΠΝΟ είναι οι παραγωγοί της Κρήτης.


Με άγνωστο «Χ» τη διάρκεια του χρόνου της απεργίας, αν και αρχικά έχει ανακοινωθεί ως 24ωρη, οι αγρότες ζητούν συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης την Τετάρτη 18 Απριλίου, ημέρα της απεργίας και σύσκεψη παρουσία του προέδρου του ΟΛΗ και των λοιπών συναρμόδιων φορέων. Επικοινωνία με τον Υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουπλή για τη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας μέρα παρά ημέρα από Ηράκλειο και Χανιά, σε περίπτωση που οι κινητοποιήσεις διαρκέσουν περισσότερο από 24εις ώρες.


Στο Τυμπάκι μάλιστα ζητήθηκε η σύσταση επιτροπής η οποία θα κάνει καταμέτρηση της ποσότητας των αγροτικών προϊόντων που δεν θα διατεθούν, καθώς εκτός της προσφυγής στη δικαιοσύνη θα ζητηθεί και η αποζημίωση τους.


Σε διαφορετική περίπτωση ετοιμάζουν παγκρήτια συγκέντρωση στον κόμβο αεροδρομίου, όπως είπαν στο Ράδιο 98,4 οι πρόεδροι των Αγροτικών Συλλόγων Ιεράπετρας και Τυμπακίου Μανόλης Μιχαλάκης και Μανόλης Ορφανουδάκης, αντίστοιχα.


Δυσφορία των ιδίων και για τον τρόπο διαχείρισης του θέματος από το Υπουργείο, καθώς στις πιέσεις τους προς τον Υπουργό όπως καταγγέλλουν αντί λύσης τους αποστάλθηκε αυτούσια η αρνητική απάντηση της ΠΝΟ στο αίτημα τους για τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο.


Οι παραγωγοί μιλούν για σκοπιμότητα που έχει στόχο την αντιπαράθεση τους με άλλη παραγωγική τάξη προκειμένου να απαλλαχτεί το Υπουργείο των ευθυνών του.

Τι αποφάσισαν οι αγρότες της Ιεράπετρας


Οι αγρότες της Ιεράπετρας ,έπειτα από ανοιχτή συνεδρίαση του Δ,Σ που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, αποφασίστηκε την Πέμπτη το πρωί και εφόσον συνεχιστεί η απεργεί της ΠΝΟ να κλειστεί ραντεβού στο Υπουργείο Ναυτιλίας με τον κ. Κουρουμπλή.
Εκεί οι αγρότες θα ζητήσουν, από τον Υπουργό, να μπει πλοίο ασφαλείας που θα κάνει δρομολόγια μέρα παρά μέρα, από Ηράκλειο και Χανιά και αντίστροφα, προκειμένου να διακινούνται τα ευπαθή αγροτικά προϊόντα που σε διαφορετική περίπτωση θα σαπίσουν στα χωράφια.


Εάν δεν πειστεί οκ. Κουρουμπλής να μπει πλοίο ασφαλείας, το βράδυ της Πέμπτης σχεδιάζουν να κατέβουν στο λιμάνι του Ηρακλείου με τις νταλίκες φορτωμένες για να επιδιώξουν να φορτώσουν τα προϊόντα τους στα καράβια.

Ψήφισμα συμπαράστασης από την Ένωησ Καταναλώτών Κρήτης

 Με αφορμή την απεργία την οποία έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, για τις 18 Απριλίου 2018 και τις συνέπειες αυτής για τους αγρότες της Ιεράπετρας, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, εκφράζει δημόσια την συμπαράσταση της προς τους αγρότες της Ιεράπετρας και ενώνει την αγωνία. της με την αγωνία των παραγωγών της, ζητώντας Δημόσια από την Πολιτεία να δει το πρόβλημα έγκαιρα, με την δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας, ώστε να εξασφαλιστεί η έγκαιρη, απρόσκοπτη και ομαλή μ μεταφορά των προϊόντων της Ιεράπετρας στους εμπορικούς προσδιορισμούς.
Και στη συνέχεια της ανακοίνωσης η Ένωση των Καταναλωτών αναφέρει:
Επιπρόσθετα θέλουμε να τονίσουμε ότι δεν αντέχει άλλο πλήγμα ο Αγροτικός κόσμος της Ιεράπετρας , υπάρχει ορατός ο κίνδυνος οικονομικού μαρασμού του κλάδου, με πολλαπλές συνέπειες στην τοπική οικονομία

  Τονίζουμε ακόμα ότι , δεν είμαστε "κόντρα" στους αγώνες της ΠΝΟ και στα αιτήματα της ,που ασφαλώς είναι δίκαιοι και τα αιτήματα πρέπει να λυθούν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια