Κρήτη

Το ενετικό λιμάνι «κατεβάζει ρολά» για τα οχήματα

Τέλος στην κυκλοφορία και τη στάθμευση οχημάτων στη χερσαία ζώνη του ενετικού λιμένα Χανίων βάζει απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, η οποία εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.


Με την απόφαση απαγορεύεται η κίνηση τροχοφόρων στη χερσαία λιμενική ζώνη καθ' όλο το έτος, ενώ επιτρέπεται η κίνηση μόνο οχημάτων τροφοδοσίας έως 5 τόνους, από τις 7 έως 9 το πρωί καθημερινά, καθώς και ειδικών οχημάτων (ΑμεΑ, ταξί, ζωήλατα, ποδήλατα) υπό προϋποθέσεις, ενώ απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων σε όλη τη χερσαία λιμενική ζώνη, καθώς και στην πλατεία Κατεχάκη, ανατολικά και δυτικά του παλιού Τελωνείου.


Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης, από τη Δευτέρα 23 Απριλίου θα ξεκινήσουν έλεγχοι από τη λιμενική Αρχή. Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Ταμείο, σε εξέλιξη βρίσκονται αυτό το διάστημα εργασίες που αφορούν, μεταξύ άλλων, στη συντήρηση των πλακοστρώσεων, των πλωτών προβλητών, των ξύλινων κατασκευών, καθώς και στην τοποθέτηση της απαραίτητης σήμανσης για την εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, σύμφωνα και με τη σχετική εγκεκριμένη μελέτη στην περιοχή του ενετικού λιμένα.


Παράλληλα, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν εργασίες συντήρησης και χρωματισμού του κτηρίου του Λιμεναρχείου, αποκατάστασης του δαπέδου του χώρου πίσω από το Γιαλί Τζαμί, καθώς και γενικής εξωτερικής συντήρησης του κτηρίου. Παράλληλα, θα γίνουν εργασίες τοποθέτησης κατασκευών (κιόσκι και μπάρες προστασίας) για την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων που προσεγγίζουν στο ενετικό λιμάνι και αντικατάστασης κολονίσκων παροχών ρεύματος και νερού στο χώρο ελλιμενισμού σκαφών των επισκεπτών.

Σχόλια