Άστεγοι & σκουπίδια συνθέτουν σκηνικό ντροπής γύρω από τη Δημοτική Αγορά Χανίων

Κρήτη
Άστεγοι & σκουπίδια συνθέτουν σκηνικό ντροπής γύρω από τη Δημοτική Αγορά Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε γκέτο τείνει να μετατραπεί η πλατεία Μαρκοπούλου δίπλα από τη Δημοτική Αγορά των Χανίων. Αλλοδαποί παρενοχλούν οδηγούς αλλά και περαστικούς ενώ τα βράδια κυριεύει ο φόβος και η ανασφάλεια εξ αιτίας των συχνών συμπλοκών.

Στο κέντρο της πόλης, δίπλα από το πιο πολυσύχναστο μνημείο των Χανίων και μια ανάσα από τους εμπορικότερους δρόμους, ένας άλλος κόσμος δυσφημεί την πόλη.

Στα παγκάκια δυτικά και ανατολικά της Δημοτικής Αγοράς οι εικόνες των αστέγων που καταναλώνουν αλκοόλ μέρα και νύχτα είναι πια γνώριμες στους Χανιώτες.

Αδέσποτα σκυλιά στους χώρους πρασίνου αλλά και στην κεντρική Πλατεία της Αγοράς προκαλούν αλγεινή εντύπωση στους επισκέπτες αλλά και στους κατοίκους της πόλης.

Δυτικά της δημοτικής αγοράς στην Πλατεία Χορτατσών οι εικόνα παραπέμπει σε τριτοκοσμική χώρα. Εγκατάλειψη, φθορά, σκουπίδια και βανδαλισμοί.

Την ώρα που η περίφημη αποκατάσταση του μνημείου μοιάζει να δρομολογείται, ζητήματα καθημερινά, πληγώνουν περισσότερο το σύμβολο της πόλης των Χανίων. Εικόνες και καταστάσεις που δεν συνάδουν με την ιστορικότητα και την αρχιτεκτονική της Δημοτικής Αγοράς και πολύ περισσότερο με την ίδια την ιστορία και τον πολιτισμό των Χανίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News