Κρήτη

Η σκόνη θα συνεχίσει να μας ταλαιπωρεί - Ποια άτομα πρέπει να προφυλαχθούν

Η σκόνη εξακολουθεί να μας ταλαιπωρεί με πολύ υψηλές μάλιστα συγκεντρώσεις αιρούμενων σωματιδίων.


Σύμφωνα με την Περιφέρεια Κρήτης το φαινόμενο θα επηρεάσει όλο το νησί για δύο ημέρες και για τον λόγο αυτό ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι άνθρωποι που ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες.

Αναλυτικά τι αναφέρει η ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με προβλέψεις θα υπάρξουν πολύ υψηλές υπερβάσεις αιωρούμενων σωματιδίων PM10 λόγω μεταφοράς αφρικανικής σκόνης.

Το φαινόμενο θα επηρεάσει ολόκληρη την Περιφέρεια Κρήτης και θα διαρκέσει από το απόγευμα της Δευτέρας 16-04-2018 έως και την Τετάρτη 18 -04-2018, οπότε και θα υποχωρήσει σταδιακά.


Σε συνέχεια των παραπάνω, και βάση της ΚΥΑ με αρ. οικ. 70601 (ΦΕΚ 3272/23-12-2013 Β΄) με θέμα: «Βραχυπρόθεσμα σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια»
Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης συστήνεται:


Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς επίσης τα παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να αποφύγουν κάθε έντονη σωματική άσκηση - δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους.
Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του ανακουφιστικού φαρμάκου.


Επί επιμονής συμπτωμάτων συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.

Πανελλαδική πρωτιά στις θερμοκρασίες από την Κρήτη

Ενώ όμως σε όλη την Ελλάδα οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν έως τους 25 βαθμούς κελσίου, η Κρήτη κάνει πάλι τη διαφορά με τις μέγιστες θερμοκρασίες τοπικά να αγγίζουν τους 30 βαθμούς κελσίου.

Σύμφωνα με το meteo.gr, οι μέγιστες θερμοκρασίες στην Ελλάδα σήμερα θα σημειωθούν... αποκλειστικά στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα:

Μάλια 33 °C
Ηράκλειο Κρήτης 31 °C
Σταυράκια 31 °C
Γάζι 31°C
Ν. Αλικαρνασσός 31 °C

Σχόλια