Με την κατάθεση αστυνομικού ξεκίνησε η δίκη για το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Κρήτη
Με την κατάθεση αστυνομικού ξεκίνησε η δίκη για το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

25 άτομα αναμένεται να καθίσουν στο σκαμνί, μεταξύ αυτών και 6 Κρητικοί

Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησε η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης αναμένεται να καθίσουν, συνολικά, 25 άτομα, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση που είχε αποκαλυφθεί το Μάρτιο του 2017.

Σήμερα, πάντως, η δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα, ενός αστυνομικού.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί μετά την «έφοδο» των διωκτικών Αρχών σε σπήλαιο και σε μάντρα, σε Τσούτσουρα και Δεμάτι αντίστοιχα, στην ευρύτερη περιοχή της νότιας Βιάννου. Εκεί είχαν εντοπιστεί συνολικά 113 πρόσφυγες - μεταξύ των οποίων και αρκετά παιδιά - να διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Οι κατηγορούμενοι

Οι περισσότεροι εκ των κατηγορουμένων που θα δικαστούν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης είναι αλλοδαποί. Συγκεκριμένα, πρόκειται για υπηκόους Αφγανιστάν, Συρίας, Ιράκ, αλλά και Βουλγαρίας. Εντούτοις, μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκονται και έξι Κρητικοί.

Πρόκειται για έναν 48χρονο πρώην αστυνομικό, δύο αδέρφια 27 και 28 ετών, καθώς και τρεις ακόμη άνδρες ηλικίας 40, 47 και 57 ετών. Όλοι τους, εκτός από τον τελευταίο, έχουν προφυλακιστεί. Σημειώνεται ότι, πέρυσι, μετά τις απολογίες τους ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου, κρίθηκαν προφυλακιστέοι οι 17 από τους συνολικά 25 κατηγορούμενους της υπόθεσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News