Κρήτη

Φορέστε μαγιό και τρέξτε στην παραλία, 33°C η μέγιστη θερμοκρασία

Ο καιρός θυμίζει καλοκαίρι στην Κρήτη - Η σκόνη δεν αφήνει το νησί

Το καλοκαίρι έρχεται στην Κρήτη και αυτό το έχουμε αισθανθεί ήδη από το περασμένο Σαββατοκύριακο, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει «επικίνδυνα».

Οι Κρητικοί μάλιστα έχουν ήδη ξεκινήσει να φορούν τα μαγιό τους και να τρέχουν στις παραλίες, γεγονός εύλογο αφού ο καιρός ενδείκνυται για κάτι τέτοιο. Μικροί και μεγάλοι έβαλαν τα καπέλα τους για να μην τους πειράξει ο ήλιος, άπλωσαν αντηλιακό στο σώμα τους και βούτηξαν στη θάλασσα!

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις δεν κάνουν λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα, «μιλούν» όμως για κατά τόπους νεφώσεις και λίγες βροχές σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και πιθανόν πρόσκαιρα στην Κρήτη σήμερα, Δευτέρα.

Βέβαια, το νησί δε γλιτώνει ούτε σήμερα από τη σκόνη αφού οι συγκεντρώσεις θα είναι αυξημένες κυρίως στα δυτικά και νότια της χώρας, όπως αναφέρουν οι μετεωρολογικές προβλέψεις.

Ενώ όμως σε όλη την Ελλάδα οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν έως τους 25 βαθμούς κελσίου, η Κρήτη κάνει πάλι τη διαφορά με τις μέγιστες θερμοκρασίες τοπικά να αγγίζουν τους 30 βαθμούς κελσίου.

Σύμφωνα με το meteo.gr, οι μέγιστες θερμοκρασίες στην Ελλάδα σήμερα θα σημειωθούν... αποκλειστικά στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα:

  • Μάλια 33 °C

  • Ηράκλειο Κρήτης 31 °C

  • Σταυράκια 31 °C

  • Γάζι 31°C

  • Ν. Αλικαρνασσός 31 °C

Ο καιρός στην Κρήτη:

Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο η μέρα αναμένεται ηλιόλουστη με τη μέγιστη θερμοκρασία να φτάνει στους 31 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στα 4 μποφόρ.

Την Τρίτη οι θερμοκρασίες θα πέσουν. Αναμένονται λίγα σύννεφα και η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται στους 21 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ.

Χανιά

Τη Δευτέρα στα Χανιά αναμένονται λίγα σύννεφα. Η θερμοκρασία θα φτάσεις τους 22 βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Την Τρίτη η θερμοκρασία θα φτάσει στους 20 βαθμούς κελσίου και θα υπάρχουν λίγα σύννεφα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 έως 4 μποφόρ.

Ρέθυμνο

Και οι Ρεθυμνιώτες όμως θα φορέσουν τα καλοκαιρινά τους σήμερα με τη μέγιστη θερμοκρασία να φτάνει στους 27 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί στα 2 μποφόρ, ενώ θα υπάρχου και λίγα σύννεφα.

Την Τρίτη ωστόσο, η θερμοκρασία θα πέσει στους 18 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 2 μποφόρ.

Άγιος Νικόλαος

Στον Άγιο Νικόλαο σήμερα η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στους 28 βαθμούς κελσίου και θα υπάρχει αραιή συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στα 4 μποφόρ.

Την Τρίτη η μέγιστη θερμοκρασία στην πόλη θα πέσει στους 23 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ και ο ουρανός θα είναι καθαρός κατά τη διάρκεια της μέρας.

Σχόλια