Κρήτη

Ο Γιάννης Χαρούλης τραγούδησε για το... Πάρκο Γεωργιάδη

Εκτάκτως ο Γιάννης Χαρούλης στην συναυλία που οργάνωσαν οι φυλές του πάρκου

Ωραίες, μοναδικές στιγμές είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι πολίτες  που βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο πάρκο Γεωργιάδη.

Οι φυλές του πάρκου πραγματοποίησαν συναυλία, με τη συμμετοχή αξιόλογων καλλιτεχνών.

Στον χώρο αυτό βρέθηκε και ο αγαπημένος Γιάννης Χαρούλης για να υποστηρίξει την συγκέντρωση στο πάρκο.

Αν και εκτάκτως όπως ήταν φυσικό ανέβηκε στη σκηνή προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα με συγκινητικές στιγμές, όπως μόνο ο Λασιθιώτης  μουσικός και ερμηνευτής ξέρει να προσφέρει.

Παρακουλουθήστε το σχετικό video που ανέβηκε στο Facebook.

Οι φυλές συνεχίζουν το αγώνα τους και  αντιτίθενται στην ανάπλαση του πάρκου από τον Δήμο Ηρακλείου.

Όπως άλλωστε αναφέρουν και σε ανακοίνωση τους:

«Το πάρκο Γεωργιάδη, η μόνη κεντρική "ανάσα πρασίνου" της πόλης του Ηρακλείου βρίσκεται στο στόχαστρο "ανάπλασης" από τον Δήμο Ηρακλείου, απειλώντας τα λιγοστά δένδρα και τις σκιές που προσφέρουν στους κατοίκους της πόλης. Η ανάπλαση θέλει να φέρει, μαζί με αλυσοπρίονα, την αλλαγή του χαρακτήρα του πάρκου, από ελεύθερο ανοιχτό τόπο συνάντησης αλληλεπίδρασης μεταξύ των ανθρώπων και με τη φύση, σε "κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας" με μπάρες και συστήματα ασφαλείας.

 Ο χαρακτήρας αυτός του πάρκου έχει χτιστεί και εξελίσσεται όλα αυτά τα χρόνια από τους ίδιους του πολυάριθμους και ποικίλους χρήστες του και οποιαδήποτε "ανάπλαση" θα πρέπει να πηγάζει ως σχεδιασμός από τους ίδιους τους χρήστες του.

Κομμάτια αυτού του χαρακτήρα, έχουν υπάρξει οι πολιτιστικές και πολιτισμικές εκδηλώσεις που βρίσκουν χώρο ανάσας στο πάρκο, ελεύθερα και αδιαμεσολάβητα, συμβάλλοντας σημαντικά στην πολιτιστική ζωή της πόλης.»

Σχόλια