Ερωτηματικά στην υπόθεση δηλητηρίασης δεκάδων ζώων από φόλα

Κρήτη
Ερωτηματικά στην υπόθεση δηλητηρίασης δεκάδων ζώων από φόλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος και η τοπική κοινότητα της Μυρτιάς;

Ανακοίνωση για την απίστευτη κτηνωδία με τα δεκάδες νεκρά ζώα από φόλα στο χωριό Μυρτιά του Δήμου Ηρακλείου, εξέδωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη την Παρασκευή 13 Απριλίου, όταν άγνωστος/άγνωστοι, δηλητηρίασαν ζώα του γραφικού χωριού, με αποτέλεσμα το θάνατο πάνω από 10 σκύλων και 5 γατών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μυρτιάς, αλλά και ολόκληρη η τοπική κοινότητα του χωριού, το εν λόγω συμβάν δεν «αντανακλά», σε καμία περίπτωση, προθέσεις κατοίκων του χωριού, καθώς – όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση – οι κάτοικοι όχι μόνο ταΐζουν και φροντίζουν τα αδέσποτα, αλλά και πολλοί από αυτούς τα υιοθετούν.

Αξίζει να τονιστεί πως, σύμφωνα με την ανακοίνωση, μία μόλις ημέρα προτού θανατωθούν τα ζώα του χωριού, ο Δήμος είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη στείρωση των αδέσποτων, ενώ εκτός από τα ζώα της Μυρτιάς, την ίδια περίοδο, θανατώθηκαν ζώα και σε άλλα χωριά της Κρήτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Τοπική Κοινότητα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μυρτιάς καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο τη φρικτή πράξη θανάτωσης με δηλητηρίαση αδέσποτων ζώων στο χωριό μας, που δεν έφταιγαν για την κατάστασή τους, πράξη που προκαλεί φρίκη, βδελυγμία, αποτροπιασμό και θλίψη.

Ο δράστης, όποιος και από όπου και αν είναι, εκτός του ότι ενήργησε με τρόπο ηθικώς καταδικαστέο και ποινικώς κολάσιμο, κατάφερε με την ειδεχθή πράξη του να τρωθεί το καλό όνομα του χωριού μας, που τόση προσπάθεια καταβάλλουμε να διατηρείται ψηλά και αντάξια αυτού που εκπροσωπεί. Είναι άδικο η προσπάθεια αυτή να υπονομεύεται από μια τέτοια πράξη.

Η Μυρτιά ήταν πάντοτε και θα παραμείνει ένα φιλήσυχο, φιλειρηνικό και φιλόξενο χωριό. Τα όποια σχόλια διατυπώνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εις βάρος των κατοίκων της είναι προσβλητικά και άδικα. Θεωρούμε απαράδεκτο, η ανεγκέφαλη ενέργεια ενός ατόμου να οδηγεί σε άδικες γενικεύσεις, απ’ όπου κι αν διατυπώνονται αυτές, πολλώ μάλλον όταν οι έρευνες για την εξακρίβωση του δράστη βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η Μυρτιά έχει αποδείξει όλα τα χρόνια το επίπεδο του πολιτισμού της και δεν είχε κανένα λόγο να θανατώσει τα αδέσποτα, τα οποία μάλιστα πολλοί κάτοικοι έτρεφαν και πρόσεχαν, ενώ άλλοι έχουν περιμαζέψει αδέσποτα, που είναι πλέον οικόσιτα. Σημειώνουμε, ότι μόλις την προηγούμενη μέρα του φρικτού συμβάντος, με προτροπή μας, ο Δήμος είχε αρχίσει να μαζεύει τα σκυλιά για στείρωσή τους. Προκαλεί δε εντύπωση ότι η θανάτωση των αδέσποτων έγινε αμέσως την επόμενη μέρα. Εντύπωση, επίσης, προκαλεί το γεγονός, ότι, όπως πληροφορούμαστε, την ίδια περίοδο έγινε το ίδιο ειδεχθές γεγονός και σε άλλα χωριά.

Η Τοπική Κοινότητα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μυρτιάς καταδικάζουν απερίφραστα την αποτρόπαιη αυτή πράξη και δηλώνουν ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις προσπάθειές ώστε το καλό όνομα του χωριού μας να παραμείνει ψηλά στη συνείδηση των συμπολιτών μας.         

Ελπίζουμε, τέλος, και ευχόμαστε, οι έρευνες των αρμόδιων αρχών να αποδώσουν και όποιος έκανε την αποκρουστική και καταδικαστέα αυτή ενέργεια να συναισθανθεί το αποτρόπαιο της πράξης του και τις δυσμενείς συνέπειες που αυτή προκάλεσε.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News