Νεκρά δεκάδες ζώα από φόλα - Επικήρυξαν το δράστη με 1.000 €

Κρήτη
Νεκρά δεκάδες ζώα από φόλα - Επικήρυξαν το δράστη με 1.000 €

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γέμισαν οι δρόμοι της Μυρτιάς με νεκρά ζώα

Απίστευτη κτηνωδία στο χωριό Μυρτιά Ηρακλείου.

Δεκάδες αδέσποτα σκυλιά και γάτες έπεσαν θύματα εγκληματία που σκόρπισε το θάνατο με φόλες. Από το πρωί οι δρόμοι του χωριού γέμισαν με τα άτυχα πλάσματα που σπαρταρούσαν και ξεψυχούσαν αβοήθητα καθώς κανείς δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Οι εικόνες είναι φρικτές, καθώς μέχρι στιγμής έχει γίνει περισυλλογή για δέκα νεκρά σκυλιά και πέντε γάτες. Το εντυπωσιακό είναι πως περαστικός από το χωριό που αντιλήφθηκε τι συμβαίνει ήταν εκείνος που έκανε την καταγγελία μέσω της σελίδας της Φιλοζωικής Ομάδας Σείριος ζητώντας βοήθεια για όσα ζώα είχαν ακόμη ίχνη ζωής. Ο ίδιος σοκαρισμένος κάλεσε και την αστυνομία για να καταγγείλει το περιστατικό μαζικής εξόντωσης των ζώων.

Μεσολάβησε και η παρέμβαση  της αντιπροέδρου της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας κ. Χουστουλάκη η οποία ζήτησε την άμεση παρέμβαση της αστυνομίας και τη διενέργει πραγματογνωμοσύνης.

Στο σημείο βρέθηκε και κλιμάκιο της Θηροφυλακής με επικεφαλής το Σπύρο Νηστικάκη και το σκύλο ανιχνευτή Ντάικα που ξεκίνησαν έρευνα για να εντοπίσουν την πηγή του ισχυρού δηλητηρίου αλλά και πιθανώς άλλα άτυχα ζώα που έχουν πέσει θύματα της κτηνωδίας.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων κ. Σεραφειμίδης ανέλαβε τη μεταφορά και φύλαξη των πτωμάτων των ζώων ώστε να διενεργηθεί νεκροτομή από αρμόδιους κτηνιάτρους ενώ η Ζωοφιλική Οργάνωση Αρχανών Αστερουσίων επικήρυξε ήδη το δράστη με 1.000 €.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News