Κρήτη

11 Δικαστήρια σε 8 μήνες των συμβασιούχων της καθαριότητας

Με δικαστικούς αγώνες η παραμονή τους στην εργασία

Οριακά θα είναι καλυμμένος ο Δήμος Ηρακλείου από προσωπικό την καλοκαιρινή περίοδο, λέει ο αντιδήμαρχος της καθαριότητας στο Ράδιο 98,4 καθώς με το διαγωνισμό πρόσληψης μόνιμου προσωπικού προέκυψαν τραγελαφικές καταστάσεις.

Δύσκολη η διαχείριση του θέματος ανανέωσης και των συμβάσεων τον τελευταίο χρόνο, καθώς χιλιάδες άνθρωποι έδιναν αγώνα προκειμένου να παραμείνουν στην εργασία τους μέσω των δικαστηρίων.
11 τα δικαστήρια – κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων – που μέσα σε 8 μήνες έγιναν μόνο στο Ηράκλειο, σύμφωνα με το Χάρη Μαμουλάκη.  

Μονόδρομος η κυκλική οικονομία
Δήμος και Περιφέρεια, σε συνεργασία με φορείς από την Ισπανία, το Βέλγιο, τη Μάλτα, τη Σλοβενία και τη Ρουμανία, εντάχτηκαν στο πρόγραμμα διαχείρισης αποβλήτων «Διαχείριση ευφυών συστημάτων αποβλήτων και πολιτικές» (το οποίο θα υλοποιηθεί κατά τη διάρκεια της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.

Στην Αθήνα ο Πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης Χάρης Μαμουλάκης , όπως είπε στο Ράδιο 98,4 για το σημαντικό έργο του Περιβαλλοντικού Πάρκου Κυκλικής Οικονομίας – Eco Park, την πορεία χρηματοδότησης της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Σητείας, καθώς και για τα Πράσινα Σημεία του Δήμου Ηρακλείου.

Εντωμεταξύ, το παράδειγμα της Κρήτης συζητήθηκε σε συνέδριο για την κυκλική οικονομία στις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε η περιφέρεια. 
Παρουσιάστηκαν: α) οι τάσεις της Κομισιόν για την Κυκλική Οικονομία και συναφείς Ευρωπαϊκές Στρατηγικές όπως για τα μικροπλαστικά στη Θάλασσα, Βιο-οικονομία, Διαχείριση Αποβλήτων, β) αποτελέσματα Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Κέντρων, γ) δράσεις σε τοπικό και Περιφερειακό Επίπεδο.
Η Περιφέρεια Κρήτης επιλέχθηκε για να παρουσιάσει τη δυναμική μέχρι σήμερα δραστηριότητά της για τη Κυκλική Οικονομία στην Κρήτη, και τις συνεργασίες με άλλες Περιφέρειες στην Μεσόγειο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια