Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από τα λύματα στις Μεσαμπελιές

Κρήτη
Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από τα λύματα στις Μεσαμπελιές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι ένα από τα ρυάκια που σχηματίζουν οι πίδακες από τα λύματα στα φρεάτια μιας γειτονιάς στις Μεσαμπελιές. Η ώρα είναι δύο και μισή περίπου το μεσημέρι της Τετάρτης και οι κάτοικοι της οδού Καλαμάτας αιφνιδιασμένοι δεν μπορούν να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει, καθώς τα λύματα μυρίζουν πετρέλαιο και έχουν μαύροι χρώμα που έχει ποτίσει τους δρόμους.

Το πρόβλημα με τα λύματα όταν φράζουν τα φρεάτια και ο αγωγός στο συγκεκριμένο σημείο είναι γνωστό  όπως τόνισαν οι κάτοικοι. Κάθε χρόνο δύο με τρεις φορές όπως τόνισαν, αναγκάζονται να ζουν με τα λύματα μέσα στα πόδια τους, όμως αυτή τη φορά, το πετρέλαιο και η μυρωδιά που αναδύονταν ήταν πρωτοφανής.

Με οργή και αγανάκτηση δεκάδες κάτοικοι έκαναν λόγο για βυτίο ή βυτία που έριξαν μέσα στα φρεάτια ή τον αγωγό υπολείμματα πετρελαίου με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΗ να εξηγεί πως όντως είναι η πρώτη φορά που εντοπίστηκε τέτοιο πρόβλημα το οποίο μάλιστα όπως τόνισε διερευνάται και θα γίνουν συστάσεις, όπου και εφόσον χρειαστεί.

Το θέμα του αγωγούς και του προβλήματος ωστόσο που εντοπίζεται εδώ και χρόνια στο σημείο, προκαλεί αναστάτωση και ταλαιπωρία, κάτι που οι κάτοικοι απαίτησαν από τη ΔΕΥΑΗ να το αντιμετωπίσει άμεσα και όχι με προσωρινές λύσεις.

Επιπλέον προβληματισμό ωστόσο προκάλεσε το γεγονός ότι μετά τον καθαρισμό των δρόμων τα λύματα κατέληξαν σε χωράφι μερικές δεκάδες μέτρα από τα σπίτια της γειτονιάς, κάτι που ενισχύει το φόβο των κατοίκων ότι με την αύξηση και της θερμοκρασίας αλλά και τα λύματα που θα λιμνάσουν, η περιοχή θα γεμίσει κουνούπια και το πρόβλημα θα πολλαπλασιαστεί το επόμενο διάστημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News