Σκόνη και θερμοκρασίες… Αυγούστου στα μέσα του Απριλίου

Κρήτη
Σκόνη και θερμοκρασίες… Αυγούστου στα μέσα του Απριλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Φεύγει» τελικά η σκόνη; – Που και πότε το θερμόμετρο θα «σκαρφαλώσει» στους 34°C;

Σκόνη, αλλά και θερμοκρασίες που «άγγιξαν», κατά τόπους μέχρι και τους 30 βαθμούς διαμόρφωσαν το σκηνικό του καιρού σήμερα σε ολόκληρο το νησί.

Όπως όλα δείχνουν, βέβαια, σε πολλές περιοχές του νησιού θα συνεχιστούν οι υψηλές θερμοκρασίες, με το θερμόμετρο να «μυρίζει» καλοκαίρι, αφού θα δείξει μέχρι και 30 βαθμούς.

Αναφορικά με τη συγκέντρωση σκόνης, το σκηνικό, σύμφωνα με τις προσβλέψεις των μετεωρολόγων θα παραμείνει ίδιο μέχρι και αύριο το πρωί, όποτε και σταδιακά, το φαινόμενο της υψηλής συγκέντρωσης θα ξεκινήσει να υποχωρεί, χωρίς όμως το φαινόμενο να υποχωρήσει εντελώς.

Θερμοκρασίες για ρεκόρ σήμερα στην Κρήτη

Θερμοκρασίες που φέρνουν το καλοκαίρι λίγο πιο κοντά σημειώθηκαν σήμερα στην Κρήτη, με το θερμόμετρο να «σκαρφαλώνει» μέχρι και τους 30 βαθμούς.

Δείτε αναλυτικά, που σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες στην Κρήτη:

Ανατολικό Ηράκλειο

Λιμάνι Ηρακλείου

Δυτικό Ηράκλειο

Φινοκαλιά Λασιθίου

Δεν «καθαρίζει» εντελώς - όπως όλα δείχνουν - η ατμόσφαιρα

Σύμφωνα με γράφημα που δημοσίευσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, παρατηρείται αύξηση της συγκέντρωσης αφρικανικής σκόνης στο Ηράκλειο, από χτες, Τρίτη, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, με τη συγκέντρωση να σημειώνει κατακόρυφη άνοδο, από σήμερα το πρωί.

Όπως φαίνεται στο γράφημα, τα υψηλότερα ποσοστά αφρικανικής σκόνης καταγράφηκαν σήμερα, από το μεσημέρι και έπειτα, οπότε και η συγκέντρωση σκόνης ξεπέρασε τα 240 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, με το σκηνικό να παραμένει ίδιο μέχρι και τα ξημερώματα της Πέμπτης, όποτε και το φαινόμενο θα αρχίσει να υποχωρεί.

Αναλυτικότερα, το φαινόμενο της συγκέντρωσης αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα του Ηρακλείου, θα ξεκινήσει να σημειώνει πτώση από αύριο το πρωί. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, η υψηλή συγκέντρωση σκόνης δε θα υποχωρήσει εντελώς, καθώς τόσο τα ξημερώματα, όσο και το βράδυ της Κυριακής 15 Απριλίου, η συγκέντρωση θα ξεπεράσει τα 120 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.

Που και πότε η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς;

Αμάρι 
Σάββατο: 30°CΚυριακή: 31°C
Γέργερη 
Σάββατο: 31°CΚυριακή: 30°C
Ζαρός 
Σάββατο: 31°CΚυριακή: 32°C
Ιεράπετρα
Σάββατο: 31°C
Κρουσώνας
Δευτέρα: 31°C
Μοίρες  
Παρασκευή: 31°CΣάββατο: 30°CΚυριακή: 31°C
Παλαιόχωρα 
Σάββατο: 30°CΚυριακή: 31°C
Πρέβελη 
Παρασκευή: 31°CΔεύτερα: 30°C
Σητεία
Παρασκευή: 30°C
Σπήλι  
Παρασκευή: 30°CΣάββατο: 30°CΚυριακή: 30°C
Σφακιά  
Παρασκευή: 31°CΣάββατο: 31°CΚυριακή: 31°C
Τυμπάκι 
Σάββατο: 32°CΚυριακή: 32°C
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News