Κρήτη

Μέχρι πότε θα παραμείνει η αφρικανική σκόνη στην Κρήτη;

«Επανήλθε» η αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα της Κρήτης, με το νέο «επεισόδιο» να βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα, Πέμπτη.

Για την αυξημένη συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων στην Κρήτη λόγω αφρικανικής σκόνης, εξέδωσε ανακοίνωση η Περιφέρεια Κρήτης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων PM10 αναμένεται να ξεπεράσει το όριο της μέσης ημερήσιας τιμής 50μg/m3 λόγω μεταφοράς αφρικανικής σκόνης.

Σημειώνεται ότι το φαινόμενο θα είναι πιο έντονο στα Χανιά και τον Άγιο Νικόλαο.

 

Μέχρι πότε θα παραμείνει η σκόνη στην Κρήτη;

Σήμερα και αύριο αναμένεται να «ταλαιπωρήσει» τους κατοίκους και επισκέπτες της Κρήτης η αφρικανική σκόνη.

Συγκεκριμένα, το φαινόμενο είναι πιο αισθητό από το μεσημέρι της Πέμπτης και έπειτα και θα διαρκέσει μέχρι και αύριο, Παρασκευή, με τους ειδικούς να αναμένουν εξομάλυνση από το Σάββατο και μετά.

 

Προσοχή:

Προσοχή συστήνει η Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης σε άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς, καθώς επίσης και σε παιδιά, αλλά και άτομα άνω των 65 ετών.

Οι παραπάνω θα πρέπει να αποφύγουν κάθε έντονη σωματική άσκηση - δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι τα άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του ανακουφιστικού τους φαρμάκου, ενώ εάν τα συμπτώματα επιμένουν συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια