Νέο «χαράτσι» στα ξενοδοχεία – Τι πληρώνουμε επιπλέον

Κρήτη
Νέο «χαράτσι» στα ξενοδοχεία – Τι πληρώνουμε επιπλέον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πασχαλινές διακοπές τέλειωσαν για τους περισσότερους. Όσοι πέρασαν το Πάσχα εκτός της πόλης τους σε κάποια ξενοδοχειακή μονάδα, ενοικιαζόμενο διαμέρισμα ή ακόμη και σε κάποια κατοικία μέσω Airbnb, θα διαπίστωσαν ότι πήραν δύο αποδείξεις και ότι στην τιμή υπήρχε νέο “χαράτσι”.

Ο λόγος για το φόρο διαμονής ο οποίος επιβάλλεται για κάθε διανυκτέρευση και εισπράττεται από τον ιδιοκτήτη του καταλύματος με ξεχωριστή απόδειξη που δίδεται στον πελάτη πριν από την αναχώρησή του. Ο φόρος διαμονής επιβάλλεται από την αρχή του έτους και βαρύνει τον πελάτη που έκανε χρήση του δωματίου ή του διαμερίσματος. Επιβάλλεται μετά τη διαμονή του στο κατάλυμα και πριν από την αναχώρησή του από αυτό.

Ο φόρος επιβάλλεται σε:

- Ξενοδοχεία που διαθέτουν χώρους διανυκτέρευσης σε δωμάτια ή σε διαμερίσματα ενός ή δύο ή περισσότερων χώρων με λουτρό, κοινόχρηστους χώρους υποδοχής, παραμονής των πελατών και αίθουσα παροχής τουλάχιστον πρωινού γεύματος.

- Ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια.

- Διαμερίσματα που διαθέτουν χώρους διανυκτέρευσης σε δωμάτια ή και σε διαμερίσματα ενός ή δύο ή περισσότερων χώρων με λουτρό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News