Μικρές ανάσες στις αγροτικές καλλιέργειες που θα... διψάσουν

Κρήτη
Μικρές ανάσες στις αγροτικές καλλιέργειες που θα... διψάσουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με στόχο να υπάρξουν μικρές ανάσες στις αγροτικές καλλιέργειες, το υπουργείο θα προκηρύξει τις επόμενες μέρες εγγειοβελτικά έργα όπως δήλωσε από το Ηράκλειο ο Χαράλαμπος Κασίμης, ο οποίος αναμένει την υποβολή προτάσεων και από την Περιφέρεια Κρήτης.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Περιφέρειες θα μπορούν να διαχειριστούν έργα ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ ενώ το υπουργείο θα διαχειρίζεται ακόμη μεγαλύτερα ποσά.

Στην ετοιμότητα της Περιφέρειας αναφέρθηκε ο Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος εξέφρασε τη πεποίθηση του ότι το οραματικό έργο για την ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς και του Ρεθύμνου, αυτό της εκτροπής του Πλατύ Ποταμού βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Εντωμεταξύ, οι προοπτικές αξιοποίησης της Γεωργικής Σχολής Μεσαράς βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών του Χαράλαμπου Κασίμη στη Περιφέρεια Κρήτης.

Στόχος του υπουργείου είναι να αποτελέσει παράδειγμα κατάρτισης, καινοτομίας και έρευνας προς όφελος του αγροτικού κόσμου και της οικονομίας.  Στο πλαίσιο αυτό εκπονείται μελέτη για την αξιοποίηση του χώρου, η οποία παράλληλα θα δώσει απαντήσεις γύρω από τη βιωσιμότητα του όλου εγχειρήματος.

Ερωτηθείς ο κ. Κασίμης γύρω από τα χαμηλά ποσοστά τυποποίησης του Ελαιολάδου στο εξωτερικό, τόνισε την ανάγκη επένδυσης στη προστιθέμενη αξία τυποποίησης του προϊόντος καθώς και στο πρόγραμμα του υπουργείου προς αυτή τη κατεύθυνση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News