Με αφετηρία το Ιράν και κατάληξη τα Ανώγεια, προσφέρει... υπηρεσίες ζωής

Κρήτη
Με αφετηρία το Ιράν και κατάληξη τα Ανώγεια, προσφέρει... υπηρεσίες ζωής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισχυρούς δεσμούς με την τοπική κοινωνία έχουν αναπτύξει πρόσφυγες και προσφυγόπουλα στο νησί μας

Υπηρεσίες ζωής στους πρόσφυγες προσφέρει ο 26χρονος Χαμπίμπ ο οποίος είναι διερμηνέας στην εκπαιδευτική αναπτυξιακή «Πλοηγός».

Πρόκειται για τον νεαρό τον οποίο γνωρίσαμε πριν από 2 χρόνια στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων αιτούντων Άσυλο στα Ανώγεια, όπου Πατρίδα της καρδιάς του ήταν τα Ανώγεια.

Έζησε επικίνδυνες στιγμές στην ηλικία των 15 ετών σε ένα ταξίδι με πολλούς κινδύνους με αφετηρία το Ιράν μέχρι να καταλήξει στα Ανώγεια, όπου διέμεινε 2 χρόνια.

Ενσωματώθηκε στην τοπική κοινωνία, μοιράστηκε λύπες και χαρές και σήμερα βοηθά συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την υπογραφή σύμβασης μεταξύ της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες με την Αναπτυξιακή Ηρακλείου.

Μέχρι σήμερα 20 οικογένειες προσφύγων από την Κρήτη βρίσκονται ήδη σε Γερμανία, Σουηδία και Αυστρία.

Ωστόσο, αρκετές αιτήσεις για οικογενειακή επανένωση εκκρεμούν εδώ και έναν χρόνο, σε επίπεδο Κρήτης.

Μεταξύ αυτών, της Εζρά με τα 2 παιδιά της αλλά και της Αλαά, τις οποίες γνωρίσαμε πριν από 7 μήνες.

Όπως κυλούν οι σχετικές διαδικασίες και αν όλα πάνε καλά, τότε η Εζρά και η Αλαά θα βρεθούν στη Γερμανία και στους συζύγους τους, το επόμενο 3μηνο. 

Σήμερα φιλοξενούνται 688 άτομα στην Κρήτη ενώ σε 3 βδομάδες αναμένονται τα πρώτα 8 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.  Την ικανοποίηση της για το πρόγραμμα εκφράζει η υπεύθυνη του προγράμματος Αναπτυξιακής Ηρακλείου κ. Δήμητρα Καμπέλη.

Και ο Χάλεντ Αχίρ προσφέρει σημαντικό έργο με την εγγραφή προσφυγόπουλων στα σχολεία, με το ποσοστό να αγγίζει το 77% σε επίπεδο Κρήτης.

Στη μεγάλη αγκαλιά των εκπαιδευτικών και της τοπικής κοινωνίας στα προσφυγόπουλα, αναφέρεται ο Χάλεντ ο οποίος είναι υπεύθυνος εκπαίδευσης στον «Πλοηγό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News