Κρήτη

Κρητικός νοίκιασε το σπίτι του μέσω Airbnb & το... πλήρωσε ακριβά

Τρελούς ρυθμούς ανάπτυξης γνωρίζει η ηλεκτρονική πλατφόρμα Airbnb, με τους ιδιοκτήτες σπιτιών και στην Κρήτη να νοικιάζουν τα σπίτια τους με στόχο το κέρδος.

Στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» και τη Νικολέτα Σφακιανάκη μίλησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Ηρακλείου, κ. Κώστας Αράπογλου, σχετικά με το πόσο μεγάλη αύξηση παρουσιάζει η συγκεκριμένη πλατφόρμα στην Κρήτη.

Μάλιστα, μεταξύ άλλων προχώρησε και στην αποκάλυψη ενός γεγονότος που δεν είχε «δει» το φως της δημοσιότητας μέχρι πρότινος.

Σύμφωνα με τον κ. Αράπογλου «υπάρχει περίπτωση να ζητήσει αποζημίωση ο ενοικιαστής όταν δεν υπάρχουν ορισμένες παροχές. Κάτι τέτοιο συνέβη σε παραλιακή περιοχή του Ηρακλείου όπου εκείνο το χρονικό διάστημα υπήρχε διακοπή νερού. Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού κλήθηκε να πληρώσει αποζημίωση 5.000 ευρώ επειδή έμεινε το σπίτι χωρίς νερό για τρεις μέρες. Οι ένοικοι έβγαλαν και φωτογραφίες που φαίνονταν να φέρνουν νερό από τα κοινόχρηστα ντουζ της παραλίας για να κάνουν μπάνιο».

Όπως τονίζει ο κ. Αράπογλου, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είναι υποχρεωμένος να παρέχει ρεύμα και νερό. Πρέπει να είναι όλα καθαρά, να μην έχει προβλήματα το σπίτι και σίγουρα να έχει γίνει απεντόμωση.

Αν μάλιστα ένα κατάλυμα έχει πάρει αρνητικές κριτικές, δεν ξαναδέχεται αγγελία, μένει εκτός της πλατφόρμας.

Δείτε τη σχετική συζήτηση για την ηλεκτρονική πλατφόρμα Airbnb:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια