Κρήτη

Πρώτη των πρώτων σε Διαγωνισμό Χημείας μαθήτρια από το Ηράκλειο

Δείτε τον πίνακα με τη σειρά κατάταξης που έλαβαν επτά Κρητικοί μαθητές σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χημείας.

Σάρωσαν τα βραβεία σε διαγωνισμό Χημείας μαθητές Λυκείου από ολόκληρη την Κρήτη.

Στον 32ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χημείας διακρίθηκαν συνολικά τέσσερις μαθητές από Λύκεια της Κρήτης καταλαμβάνοντας τις πρώτες θέσεις.

Πρώτη των πρώτων σε όλη την Ελλάδα όμως αναδείχθηκε η Βασιλική Μαραυγάκη, μαθήτρια στο 7ο Λύκειο Ηρακλείου.

Ο Εμμανουήλ Κοκκίνης του Λυκείου Αγίου Νικολάου κατάφερε να αναδειχθεί 4ος πανελλαδικά, ο Αλέξανδρος Κουριδάκης του Λυκείου Νέας Κυδωνίας Χανίων 5ος Πανελλαδικά και η μαθήτρια Αντωνία Προφυλίδου του Λυκείου Ακρωτηρίου Χανίων συγκαταλέγεται στους 16 μαθητές της Γ’ τάξης Πανελλαδικά με τη μεγαλύτερη βαθμολογία.

Οι τρεις μαθητές -τριες θα προταθεί να συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Χημείας η οποία περιλαμβάνει την εκπαίδευση 10 μαθητών (8 από τη Γ’ και 2 από τη Β’ και των ισοβαθμούντων), καθώς και των μαθητών που μετείχαν στην 49η ICHO με βάση τον κανονισμό πραγματοποίησης του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Χημείας, ως υπεράριθμων, θα πραγματοποιηθεί στο Τμήμα Χημείας ΕΚΠΑ, αμέσως μετά την λήξη των εξετάσεων για την επιλογή της ομάδας των μαθητών που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 50η  Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 19-29 Ιουλίου του 2018 στη Μπρατισλάβα (Σλοβακία) και Πράγα (Τσεχική Δημοκρατία) (Faculty of Natural Sciences Comenius University).

Η συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων προς του 4 μαθητές –τριες:

Αγαπητοί μαθητές συνεχίστε να διεκδικείτε τα όνειρα σας με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας και να είστε σίγουροι ότι η ζωή θα σας δικαιώσει. Με αισιοδοξία και στραμμένα τα μάτια στο μέλλον, να θυμάστε ότι οι προσπάθειες του καθενός σας ξεχωριστά θα ανταμειφθούν και σας ευχόμαστε από καρδιάς πάντα επιτυχίες στον αγώνα της ζωής .

Επίσης, θερμές ευχές στις οικογένειες των μαθητών που είναι δίπλα τους και τους στηρίζουν, όπως και στους εκπαιδευτικούς .

Διακριθέντες μαθητές της Γ Τάξης από Λύκεια της Κρήτης στο 32ο Διαγωνισμό Χημείας

Διακριθέντες μαθητές της Γ Τάξης από Λύκεια της Κρήτης στο 32ο Διαγωνισμό Χημείας

ΕΠΩΝΥΜΟ

ΟΝΟΜΑ

ΣΧΟΛΕΙΟ

ΒΑΘΜΟΣ

ΘΕΣΗ

ΜΑΡΑΥΓΑΚΗ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ

7ο  ΓΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

85,5

1η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

ΚΟΚΚΙΝΗΣ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΓΕΛ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

83

4ος ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

ΚΟΥΡΙΔΑΚΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΓΕΛ Ν. ΚΥΔΩΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ

82,5

5ος ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

ΠΡΟΦΥΛΛΙΔΟΥ

ΑΝΤΩΝΙΑ

ΓΕΛ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

70

16η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

ΚΑΡΥΔΗΣ

ΦΩΤΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

2ο ΓΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

63

ΣΥΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΛΥΚΕΙΟ ΓΑΖΙΟΥ  (ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ)

60,5

ΝΙΧΛΟΣ

ΜΙΧΑΗΛ

2ο ΓΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

60


Η ΔΕ ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους που βοήθησαν στην πραγματοποίηση του 32 ΠΜΔΧ ως υπεύθυνοι στα 6 εξεταστικά κέντρα της Κρήτης, ως επιτηρητές στο Διαγωνισμό και τους συναδέλφους που βοήθησαν στην διόρθωση των γραπτών στην πρώτη φάση στην Κρήτη.

Η Δ.Ε του Περιφερειακού τμήματος Κρήτης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών θα βραβεύσει τους πρωτεύσαντες μαθητές από την Κρήτη στο 32ο Διαγωνισμό Χημείας σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά το φθινόπωρο του 2018 .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια