Προχωρά το πρόγραμμα ανάπτυξης των παραλιών στην κοσμική Ελούντα

Κρήτη
Προχωρά το πρόγραμμα ανάπτυξης των παραλιών στην κοσμική Ελούντα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλήνια ομορφιά… παράδεισος και λάμψη πολλών αστέρων με φόντο τη Σπιναλόγκα.

Ο λόγος για την Ελούντα όπου εκπονείται μάστερ πλαν με στόχο τη προστασία από τη διάβρωση των ακτών της περιοχής, σχέδιο το οποίο θα δώσει απαντήσεις και για τις προοπτικές ανάπτυξης του πασίγνωστου τουριστικού προορισμού.

Ο Νίκος Καμπάνης με την ερευνητική ομάδα του, υλοποιεί το διαχειριστικό αυτό σχέδιο για την Ελούντα στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και Ινστιτούτου Υπολογιστικών Μαθηματικών του ΙΤΕ.

Στο πλαίσιο της μελέτης θα υπάρξουν προτάσεις και για την ανάπτυξη νέων παραλιών οι οποίες αποτελούν το χρυσάφι στη φυσική ομορφιά της Ελούντας.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Ζερβό, θα μπει ουσιαστικά μια τάξη στη λειτουργία του κόλπου της Ελούντας, κάτι που θα συμβάλλει και στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής για την ένταξη της Σπιναλόγκας στον κατάλογο των μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο.

Και ο Δήμος Χερσονήσου στοχεύει στην ανάπτυξη νέων παραλιών και στη προστασία του παράκτιου μετώπου από τη διάβρωση.  Προς τη κατεύθυνση αυτή έχει ήδη συνταχθεί μελέτη η οποία βρίσκεται στο στάδιο των αδειοδοτήσεων, όπως δηλώνει ο Γιάννης Μαστοράκης ο οποίος εντείνει τις προσπάθειες για την εξασφάλιση κονδυλίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News