Κρήτη

Γέμισε τουρίστες η παλιά πόλη του Ρεθύμνου

Εντυπωσιακά ξεκίνησε η τουριστική περίοδο στο Ρέθυμνο

Με τις καλύτερες προδιαγραφές ξεκίνησε η τουριστική περίοδος για το Ρέθυμνο και την Κρήτη με νέο ρεκόρ επισκεψιμότητας να διαφαίνεται και για την τουριστική περίοδο του 2018. Όλες οι τουριστικές αγορές κινούνται ανοδικά, ενώ θεαματική είναι η επιστροφή των Ρώσων.

Οι ιθύνοντες του τουρισμού αποτιμούν ως θετικό το πρώτο βήμα του χειμερινού τουρισμού που πρέπει να διαφυλαχθεί, ενώ κρούουν καμπανάκι κινδύνου για το 2019 μετά και την επάνοδο του ανταγωνισμού.

Από 5% έως και 10% αναμένεται να είναι η αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην Κρήτη το καλοκαίρι του 2018 με τα ξενοδοχεία στο Ρέθυμνο να διαπιστώνουν αύξηση από όλες τις αγορές, ενώ σε ορισμένα τουριστικά γραφεία η επιστροφή των Ρώσων ξεπερνά το 50%!

Οι Βρετανοί επισκέπτες δείχνουν να ανησυχούν λίγο για τις συνέπειες του Brexit, όπως δηλώνει ο Άλαν από το Νιούκασλ: "Τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, αλλά θα φθάσουμε στον προορισμό, θα χρειαζόμαστε κάποιου είδους διαβατήριο, αλλά η καρδιά μας θα παραμείνει σε αυτή την χώρα".

Από την πλευρά τους οι Γερμανοί, Ότο και Κάτριν από το Βερολίνο, είναι προβληματισμένοι για την υποχώρηση του αισθήματος της ευρωπαϊκής οικογένειας, αλλά αναγνωρίζουν την Ελλάδα ως ιδανικό προορισμό διακοπών: «Όσοι έρχονται εδώ για διακοπές γνωρίζουν το γιατί, Βρίσκουν εγκάρδιους και φιλικούς ανθρώπους. Έχει χαθεί λίγο το πνεύμα ομαδικότητας της ευρωπαϊκή οικογένειας, αλλά αποκαθίσταται σταδιακά».

Σε κάθε περίπτωση οι ιθύνοντες του τουρισμού αναγνωρίζουν τη σημαντική συμβολή της χειμερινής τουριστικής περιόδου που προηγήθηκε και που πρέπει να εμπλουτιστεί με νέες προτάσεις, ενώ ανησυχούν για το 2019, αφού οι ανταγωνίστριες χώρες επανέρχονται δυναμικά και θα πρέπει η Ελλάδα να προσέξει την τιμολογιακή της πολιτική.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια