Ανάσταση χωρίς αγαπημένους ανθρώπους, που «χάθηκαν» στην άσφαλτο

Κρήτη
Ανάσταση χωρίς αγαπημένους ανθρώπους, που «χάθηκαν» στην άσφαλτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκλονίζουν οι αριθμοί για τα τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη, από τις αρχές του 2018 μέχρι και σήμερα

Πάσχα χωρίς τους αγαπημένους τους ανθρώπους θα κάνουν 14 οικογένειες.

Και αυτό γιατί, 15 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στους δρόμους της Κρήτης, από τις αρχές του χρόνου μέχρι και σήμερα.

Η πραγματικότητα για τα τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη είναι σκληρή: Μέσα σε 4 μόλις μήνες 15 άνθρωποι βρήκαν ακαριαίο θάνατο, ή άφησαν την τελευταία τους πνοή λίγο αφότου έζησαν τις εφιαλτικές στιγμές ενός τροχαίου.

Τα στοιχεία από τον Ιανουάριο του 2018 μέχρι και σήμερα προκαλούν «μούδιασμα»

Ο πρώτος μήνας του χρόνου «σημαδεύτηκε» από μία οικογενειακή τραγωδία, μετά το δυστύχημα επί του ΒΟΑΚ, το οποίο «στοίχησε» τη ζωή 3 ανθρώπων, ενώ ακόμη 2 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μετά από τροχαία δυστυχήματα, τον ίδιο μήνα.

Το Φεβρουάριο ακόμη 2 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή στην Κρητική άσφαλτο.

Ενώ, το Μάρτιο, ακόμη ένα πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα συγκλόνισε τους Κρητικούς, όταν το αυτοκίνητο 4 συνανθρώπων μας «καρφώθηκε» σε τοίχο. Μάλιστα, σύμφωνα με τα - έως τώρα - στοιχεία, ο τρίτος μήνας του χρόνου φαίνεται να είναι και ο πιο «αιματοβαμμένος», καθώς το Μάρτιο 8 άνθρωποι πέθαναν μετά από τροχαίο δυστύχημα.

Μέσα σε μόλις δύο μήνες, σε δύο μόνο τροχαία, 6 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή μέσα στα συντρίμμια των αυτοκίνητων τους, με τα τροχαία με αυτοκίνητο να διεκδικούν τη θλιβερή «πρωτιά», αφού από τις αρχές του έτος μέχρι σήμερα, από τα 11 θανατηφόρα τροχαία που έχουν σημειωθεί στο νησί, τα 5 έχουν γίνει με αυτοκίνητο και 3 έχουν γίνει με μηχανή. Ακόμη, 2 πεζοί άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μετά από παράσυρση, ενώ, ο τελευταίος, μέχρι τώρα νεκρός στην άσφαλτο της Κρήτης για το 2018, παρασύρθηκε από όχημα ενώ οδηγούσε ποδήλατο.

Αναφορικά με τους νομούς στους οποίους έχουν καταγραφεί τα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα, μέχρι τώρα, ο Νομός Ηρακλείου κατέχει το «ρεκόρ», καθώς στο συγκεκριμένο νομό έχουν σημειωθεί 5 τροχαία, ενώ ακολουθεί ο Νομός Λασιθίου, όπου εκεί έχουν συμβεί 4 τροχαία. 2 θανατηφόρα τροχαία έχουν βυθίσει στο πένθος το Νομό Χανίων, ενώ στο Νομό Ρεθύμνου, δεν έχει καταγραφεί κανένα τροχαίο δυστύχημα, τους, περίπου, 4 πρώτους μήνες του 2018.

Τα τελευταία 22 χρόνια πάνω από 2.000 άνθρωποι στην Κρήτη έχουν χάσει τη ζωή τους στο δρόμο, με τα τροχαία δυστυχήματα να αποτελούν, αδιαμφισβήτητα, μία «πληγή» για τον τόπο μας. Μία πληγή που, δυστυχώς, δε λέει να «κλείσει», αφού όχι μόνο οι παρεμβάσεις σε σήμανση και οδόστρωμα είναι ελάχιστες, αλλά και υπάρχουν οδηγοί που εξακολουθούν να αγνοούν τον ΚΟΚ, εξακολουθούν να πιάνουν το τιμόνι έχοντας καταναλώσει αλκοόλ, εξακολουθούν να μη φορούν ζώνη ασφαλείας ή προστατευτικό κράνος, εξακολουθούν να τρέχουν, εξακολουθούν να δείχνουν πως δε νοιάζονται τόσο για τις δικές τους όσο και για τις ζωές των γύρω τους.

Με αφορμή την αυριανή ημέρα της Ανάστασης, μία μικρή… «υπενθύμιση»: Ας προσπαθήσουμε η «μαύρη» λίστα των 15 νεκρών από τροχαία στην Κρήτη να μη σημειώσει καμία αύξηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News