Κινηματογραφική διάρρηξη σε γραφεία μεγάλης Κρητικής εταιρίας

Κρήτη
Κινηματογραφική διάρρηξη σε γραφεία μεγάλης Κρητικής εταιρίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια κινηματογραφική διάρρηξη σε εταιρία νωπών αλιευμάτων στην Κρήτη, με… επαγγελματίες - όπως αποδείχτηκε - ληστές

Τα γραφεία της εταιρίας νωπών αλιευμάτων στο Καστέλι Κισάμου, ιδιοκτησίας του Προέδρου του Επιμελητηρίου Χανίων, κ. Αντώνη Ροκάκη, διέρρηξαν άγνωστοι δράστες τη νύχτα της Μεγάλης Πέμπτης.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι δράστες λειτούργησαν με επαγγελματικό τρόπο, καθώς άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο και πήραν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Μάλιστα οι άγνωστοι φρόντισαν να εξαφανίσουν κάθε ίχνος τους, αφαιρώντας το καταγραφικό του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης.

Στο στόχαστρο αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών μπήκαν τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας νωπών αλιευμάτων του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων και της ΠΑΕ Α.Ο.Χ. – Κισαμικός Αντώνη Ροκάκη στο Καστέλι. Η διάρρηξη που έγινε αντιληπτή το πρωί, σημειώθηκε αργά τη νύχτα της Μεγάλης Πέμπτης. Η λεία των δραστών παραμένει άγνωστη, ωστόσο το ποσό που αφαιρέθηκε υπολογίζεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαρρήκτες άνοιξαν με οξυγόνο το χρηματοκιβώτιο, πήραν τα χρήματα και έγιναν καπνός, αφού προηγουμένως αφαίρεσαν και το καταγραφικό του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων που έσπευσαν στα γραφεία της εταιρίας στο Καστέλι Κισάμου, ερεύνησαν σπιθαμή προς σπιθαμή το χώρο ενώ οι δράστες αναζητούνται.

Ο τρόπος με τον οποίο έδρασαν πάντως, μαρτυρά ότι ήταν γνώστες των οικονομικών στοιχείων της εταιρίας που έχει ως κύρια δραστηριότητα την παραγωγή και διακίνηση νωπών και κατεψυγμένων αλιευμάτων, τόσο στις αγορές του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού. Η τρέχουσα περίοδος εξάλλου είναι από τις πιο παραγωγικές του έτους για την επιχείρηση, η οποία έχει αναπτύξει πανελλαδικό δίκτυο αγορών και πωλήσεων και παρουσία σε όλες τις ιχθυόσκαλες της χώρας. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι αυτές τις μέρες γίνεται και η χρηματοδότηση των καϊκιών τα οποία ψαρεύουν αλιεύματα και τροφοδοτούν την επιχείρηση.

Οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News