Ιδού τι έκανε ο Κρητικός και οι 54 εθελοντές στο Νεπάλ - Μια πρώτη γεύση του ντοκιμαντέρ

Κρήτη
Ιδού τι έκανε ο Κρητικός και οι 54 εθελοντές στο Νεπάλ - Μια πρώτη γεύση του ντοκιμαντέρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια πρώτη γεύση από το νέο ντοκιμαντέρ γυρισμένο στο Νεπάλ, αφιερωμένο στους 55 εθελοντές του Wheeling2Help που βρέθηκαν εκεί για την ανοικοδόμηση σπιτιών που καταστράφηκαν από τον φονικό σεισμό του 2015.

Είναι οι 55 εθελοντές του Wheeling2Help που ταξίδεψαν ως το Νεπάλ για έναν όμορφο σκοπό - την ανοικοδόμηση σπιτιών για την κοινότητα Takure που καταστράφηκε μετά το φονικό σεισμό του 2015.

Μεταξύ αυτών, όπως οι περισσότεροι θυμόμαστε ήταν και ο Ηρακλειώτης Σαράντης Σιμάκης, ιδρυτής και δημιουργός της εθελοντικής ομάδας «ΑΤΑΧΤΟΙ».

Ο Κρητικός που έβαλε το δικό του λιθαράκι και μετέδωσε το μήνυμα του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης.

Μια «πρώτη γεύση», λοιπόν, έρχεται στη δημοσιότητα, από το νέο ντοκιμαντέρ των Yiannis Papadakos & Giannis Michelopoulos γυρισμένο στο Νεπάλ τον περασμένο Φεβρουάριο - αφιερωμένο στους 55 εθελοντές του Wheeling2Help που ταξίδεψαν ως το Νεπάλ και έζησαν μία μοναδική νέα εμπειρία!

Παρακολουθήστε το απόσπασμα του ντοκιμαντέρ, η πρεμιέρα του οποίου θα γίνει το Σάββατο 5 Μαΐου στην Παραλία Ραχών στη Φθιώτιδα.

Να υπενθυμίσουμε ότι τον Απρίλιο του 2015 υπήρξαν χιλιάδες νεκροί από τον φονικό σεισμό μεγέθους 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στο Νεπάλ.

Εκατοντάδες κτίρια κατέρρευσαν ενώ χιλιάδες πολίτες εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια.

My Quest Journey Nepal 2018 - Official trailer from Yiannis Papadakos on Vimeo.

Και στο χωριό Τακούρε καταστράφηκαν 240 σπίτια ενώ τα μακροπρόθεσμα κόστη της ανοικοδόμησης του Νεπάλ ενδέχεται να υπερβούν τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Κάθε βδομάδα ανακατασκευάζεται 1 σπίτι στο Νεπάλ με υλικά φυσικά προς το Περιβάλλον.

Δεκάδες άνθρωποι από Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό ένωσαν  τις δυνάμεις τους για την ανοικοδόμηση 20 νέων σπιτιών στο χωριό Τακούρε και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό με στόχο να δώσουν χαρά και ελπίδα στους κατοίκους του χωριού οι οποίοι διαβιούν σε σκηνές και σε συνθήκες φτώχειας. Μεταξύ αυτών και ο Ηρακλειώτης Σαράντης Σιμάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News