Στο… ησυχαστήριό του στην Κρήτη ο Μικρούτσικος

Κρήτη
Στο… ησυχαστήριό του στην Κρήτη ο Μικρούτσικος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο… ησυχαστήριο του στα Καπετανιανά Ηρακλείου έφτασε ο πολύ γνωστός συνθέτης, Θάνος Μικρούτσικος.

Ο ίδιος ο συνθέτης γνωστοποίησε την παρουσία του στο όμορφο χωριό του Δήμου Κόφινα, μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, γράφοντας:

«Φτάσαμε Καπετανιανά. Όνειρο να κοιτάς μακριά το απροσμέτρητο νερό του Λιβυκού. Αποκοιμήθηκα στη βεράντα κάτω από τον ήλιο και είδα μια μεγάλη σχεδία.

Ακακούρκουδα καθισμένος ο Ραβί Σανκάρ. Θυμήθηκα τη βαθιά υπόκλιση που μου έκανε όταν συναντηθήκαμε. Ο πιο σεμνός άνθρωπος που γνώρισα.

Δίπλα του ξεχώρισα τον Γκάρυ Μπάρτον, τον Γουίντον Μαρσάλις, η πιο καλή τρομπέτα του καιρού μου.

Η σχεδία απομακρυνότανε στο Λιβυκό. Τους έβλεπα να παίζουνε μουσική. Δεν τους άκουγα. ”Άηχη του Λιβυκού η μπάντα” σκέφτηκα.

Καλές γιορτές σε όλους.»

Ενώ, σε επόμενή του ανάρτηση, την οποία συνόδευσε και μία φωτογραφία από την πανέμορφη θέα του, έγραψε ένα συγκινητικό κείμενο:

«Κατεβήκαμε από το πρωί στον γιαλό. Προσκύνημα στο καφενείο της Σούλας. Πλησίαζε ένα ιστιοφόρο. Κοίταξα με τα κιάλια. Τι να δω! Ο Κότσιρας, ο Πασχαλίδης, ο Θηβαίος, η Ρίτα και η Μαριάννα. Τους υποδέχτηκα όλο χαρά. “Ρε σεις τι κάνετε εδώ;” ”Ήρθαμε να σε δούμε. Ύστερα είναι και οι συναυλίες του Βύρωνα. Να κάνουμε και μια πρόβα. Πάρε τα κιάλια να δεις”.

Μακριά στο πέλαγος ένα φουσκωτό πλησίαζε με μεγάλη ταχύτητα. Οδηγούσε ο Νταλάρας, δίπλα του ο Μητσιάς, ο Παπακωνσταντίνου, ο Θωμαίδης, ο Μεράντζας. Λείπει η Χαρούλα σκέφτηκα. Ο Κότσιρας σαν να κατάλαβε μου φώναξε: ”Οι πριγκίπισσες έρχονται αεροπορικώς. Πρέπει κιόλας να φτάνει σπίτι” ”Πάμε τότε Καπετανιανά!” ”Ρακί έχεις;”, ρώτησε ο Θηβαίος

Οι φίλοι μου με κατασυγκίνησαν και είναι και Μεγάλη Πέμπτη»

Ο αγαπητός συνθέτης, πιθανότατα, ήρθε στην Κρήτη για να περάσει τις διακοπές του Πάσχα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News