Όταν ο Κρητικός Πατριάρχης βρέθηκε δίπλα σε παιδιά με χολέρα

Κρήτη
Όταν ο Κρητικός Πατριάρχης βρέθηκε δίπλα σε παιδιά με χολέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Bρέθηκε δίπλα σε παιδιά τα οποία πάσχουν από χολέρα μαζί με τα οποία κοινωνεί.

Αγκάλιασε και στάθηκε στο πλευρό ενός παιδιού το οποίο πάσχει από Aids και μίλησε για τη συγκλονιστικό βλέμμα που του «χάρισε».

Στάθηκε στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη και όλων εκείνων που δεν έχουν την πολυτέλεια να κάτσουν γύρω από γιορτινό τραπέζι αλλά μάχονται καθημερινά ακόμα και για τα στοιχειώδη: για λίγο καθαρό νερό και λίγο φαγητό.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος μίλησε με καθηλωτικό τρόπο στην εκπομπή Αντιθέσεις της ΚΡΗΤΗ TV. Αναφέρθηκε σε όλα εκείνα τα παιδιά που διασχίζουν ξυπόλητα χιλιόμετρα στη Μαύρη Ήπειρο, για να τον συναντήσουν.

Περιγράφοντας τις φωτογραφίες σχολίασε: «Εδώ είναι ένα παιδάκι το οποίο είναι φορέας του Aids και το πήρα για να του πω ‘κάτω από τον μανδύα μου, κάτω από τη ράβδο που κρατώ, έβαλα το χέρι μου πάνω στο κεφαλάκι του , να του πω ότι γιε μου , σε σένα ανήκει το μέλλον του πλανήτη, ανήκει το μέλλον της γης. Δεν ξέρω το όνομά του. Δεν το ρώτησα. Αλλά ξέρω ότι σε αυτό το παιδάκι, είναι όλα τα άρρωστα παιδιά του κόσμου, είτε είναι κίτρινα, είτε είναι μαυράκια, κοίταξε τα εκφραστικά του μάτια…».

Αναφερόμενος σε άλλη φωτογραφία που παρουσιάστηκε σε εκπομπή σχολίασε χαρακτηριστικά: «Εδώ είμαστε στη Ζάμπια όπου τώρα έχουμε χολέρα» . Όταν ο Γιώργος Σαχίνης απευθυνόμενος στον Πατριάρχη του επισήμανε ότι «κοινωνείτε με όσους έχουν χολέρα» ο Θεόδωρος παραδέχτηκε ότι αυτό ισχύει λέγοντας ότι « δόξα τω Θεώ είμαι κοντά σου Γιώργο με χαιρέτισες…».

Ακούμε κρητική μουσική

Περιέγραψε και την επίσκεψή του στο Kέιπν Τάουν λέγοντας « είναι η ωραιότερη χώρα και όμως έξω από το Κέιπ Τάουν είναι αυτές οι εικόνες κι όμως εκεί κάνουμε ιεραποστολές ,έχουμε κέντρα για αυτά τα παιδιά και έχουμε και πολλούς Κρητικούς. Πολλοί έχουν να έρθουν πολλά χρόνια. Ακούνε την Κρήτη, ακούμε τις κρητικές μουσικές, τον Ξυλούρη, τον Γραγανουράκη, το Βασίλη Σκουλά, μας κρατούν συντροφιά, γιατί δεν ξεχνάμε την πατρίδα μας…».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News