Σωτήριο το GPS για τους ορειβάτες που εγκλωβίστηκαν στον Ψηλορείτη

Κρήτη
Σωτήριο το GPS για τους ορειβάτες που εγκλωβίστηκαν στον Ψηλορείτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι τουρίστες ειδοποίησαν τις αρχές, ότι δεν μπορούσαν να βρουν το μονοπάτι της επιστροφής με αποτέλεσμα να στηθεί επιχείρηση για τον εντοπισμό τους.

Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε από την ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό 8 ορειβατών, τουριστών που χάθηκαν στα ορεινά του Ρεθύμνου και η οποία διήρκεσε μια ολόκληρη νύχτα!

Τα οκτώ άτομα που έχασαν τον προσανατολισμό τους στο οροπέδιο της Νίδας, στον Ψηλορείτη, είναι ηλικίας από 14 έως 47 ετών, Ισραηλινοί τουρίστες στο σύνολό τους που διαμένουν στο Ρέθυμνο και μέλη ορειβατικού συλλόγου, σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν.

Αργά χθες το βράδυ οι ίδιοι ειδοποίησαν τις αρχές, ότι δεν μπορούσαν να βρουν το μονοπάτι της επιστροφής με αποτέλεσμα να στηθεί επιχείρηση για τον εντοπισμό τους. Με οδηγία να παραμείνουν στο σημείο όπου βρίσκονταν καθώς είχαν δώσει συντεταγμένες, χάρις το GPS που διέθεταν, εννέα άνδρες της Πυροσβεστικής από το Ρέθυμνο, το Γαράζο, αλλά και της ΕΜΑΚ, ανέβηκαν στον Ψηλορείτη για τη διάσωσή τους.

Η περιπέτειά τους ήταν ολονύκτια και ενώ χάθηκαν στην περιοχή του Οροπεδίου της Νίδας, εν τέλει εντοπίστηκαν στην δυτική πλευρά του Ψηλορείτη, στη Λοχριά Αμαρίου. Αρχικά χάθηκαν οι δύο από τους οκτώ ορειβάτες και ενώ αυτοί βρήκαν το δρόμο τους, στη συνέχεια χάθηκαν οι έτεροι έξι που τους... αναζητούσαν.

Η επιχείρηση είχε αίσιο τέλος καθώς τα ξημερώματα και οι οκτώ, εντοπίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους. Μεταφέρθηκαν αρχικά στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου και στη συνέχεια στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν, στα Ανώγεια Ρεθύμνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News