Σαρωτικοί έλεγχοι και πρόστιμα «φωτιά» στην αγορά του Ρεθύμνου

Κρήτη
Σαρωτικοί έλεγχοι και πρόστιμα «φωτιά» στην αγορά του Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι στην πασχαλινή αγορά του Ρεθύμνου και τσουχτερά τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε όσους κατά συρροή δεν συμμορφώνονται στις αγορανομικές διατάξεις. Από 500 ευρώ μέχρι και άνω των 10.000 ευρώ μπορεί να φτάσει η "λυπητερή".

Με αποδεκατισμένο προσωπικό προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες της εορταστικής περιόδου και οι κτηνίατροι στους κρεοσκοπικούς ελέγχους, ντόπιων και εισαγόμενων προϊόντων.

Πρόστιμα-"φωτιά" έχουν πέσει στην αγορά του Ρεθύμνου που ξεπερνούν ακόμα και τις 10 χιλιάδες ευρώ σε καταστηματάρχες που φάνηκαν ανένδοτοι στις προειδοποιήσεις των μικτών κλιμακίων της αστυνομίας, της διεύθυνσης εμπορίου και του υγειονομικού. Οι έλεγχοι κλιμακώνονται στην πασχαλινή αγορά με τα πρόστιμα να ξεκινούν από τα 500 ευρώ και να πολλαπλασιάζονται, ανάλογα με τον τελικό αριθμό των παραβάσεων που θα βεβαιωθούν.

Σε ό,τι αφορά τους κρεοσκοπικούς ελέγχους, ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης, Αλέξανδρος Στεφανάκης, τονίζει ότι οι κτηνίατροι του νησιού, παρότι έχει μειωθεί σημαντικά το έμψυχο δυναμικό των δημόσιων υπηρεσιών, ανταπεξέρχονται με αυταπάρνηση στην τρέχουσα περίοδο αιχμής για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Σε κάθε περίπτωση, οι καταναλωτές πρέπει να προσέχουν, να επιλέγουν τους νόμιμους χώρους διάθεσης προϊόντων, όπως και να ελέγχουν τη σήμανση των προϊόντων όλων των ειδών.

Ο επικεφαλής της διεύθυνσης ανάπτυξης της ΠΕ Ρεθύμνου, Μιχάλης Δαράκης, επισημαίνει, ότι οι ίδιοι οι καταναλωτές μπορούν να καθορίσουν την αγορά και τα προϊόντα της με βάση τις υπεύθυνες επιλογές τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News