Κρήτη

Ουρές & ταλαιπωρία στο ΒΟΑΚ, λίγο πριν την παράδοση του δρόμου Γουρνών - Χερσονήσου

Λίγες ώρες πριν την παράδοση του μεγάλου και πολυαναμενόμενου τμήματος του δρόμου Γουρνών – Χερσονήσου, το μποτιλιάρισμα και η ταλαιπωρία των οδηγών έχουν ξεκινήσει.

Όπως επιβεβαίωσε ο κ. Αγαπάκης, Διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων του ΒΟΑΚ, αυτή τη στιγμή οι ουρές είναι πολύ μεγάλες, καθώς οι εργασίες συνεχίζονται ακόμα και τελευταία στιγμή.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο κ. Αγαπάκης, γίνονται συμπληρωματικές εργασίες και διαγραμμίσεις.

Σήμερα λοιπόν αναμένεται να ανοίξουν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση το κάθε ένα. Ωστόσο, με διαφορά κάποιων ωρών θα ανοίξουν τα ρεύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα ρεύμα θα δοθεί στην κυκλοφορία στις 2 το μεσημέρι, ενώ λίγο αργότερα θα παραδοθεί και η άλλη λωρίδα.

Δε θα ανοίξει βέβαια ολόκληρο το οδικό τμήμα, αλλά θα δοθούν στην κυκλοφορία κανονικά τα 7 χιλιόμετρα, ενώ σε εκκρεμότητα μένουν τα υπόλοιπα 2,5 χιλιόμετρα, με το έργο που συνδέει την περιοχή των Γουρνών με την περιοχή της Χερσονήσου.

Η ανακοίνωση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης:

«Επανέρχεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του έργου «Γούρνες – Χερσόνησος» στον Νομό Ηρακλείου από την Παλαιά στην Νέα Εθνική οδό και συγκεκριμένα από τον ανισόπεδο κόμβο Γουρνών έως τον ανισόπεδο κόμβο Καστελίου.

Ειδικότερα: την Τετάρτη 4 Απριλίου 2018 μετά από τις 14.00 το μεσημέρι, η κυκλοφορία των οχημάτων από Ηράκλειο προς Άγιο Νικόλαο θα διεξάγεται στον νότιο κλάδο του νέου αυτοκινητοδρόμου με 2 λωρίδες κυκλοφορίας και Λ.Ε.Α. (Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης) από τον ανισόπεδο κόμβο Γουρνών έως και την γέφυρα Αποσελέμη (5 Km) και από την περιοχή των Αγριανών έως και τον ανισόπεδο κόμβο Καστελίου (2 Km).

Στο τμήμα από την γέφυρα Αποσελέμη έως και τα Αγριανά για μήκος 2 Km, λόγω αρχαιολογικών κωλυμάτων εξαιτίας των σπηλαιώσεων και της ολοκλήρωσης της νέας κοιλαδογέφυρας Αποσελέμη, η κυκλοφορία θα γίνεται με εργοταξιακή σήμανση με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση προς τον Άγιο Νικόλαο και προς το Ηράκλειο.

Η κυκλοφορία από τον Άγιο Νικόλαο προς το Ηράκλειο θα ξεκινήσει σταδιακά μετά τις 16.00 το μεσημέρι στον βόρειο κλάδο του νέου αυτοκινητοδρόμου με 2 λωρίδες και Λ.Ε.Α. από τον ανισόπεδο κόμβο Καστελίου έως την περιοχή Αγριανών (2 Km) και από την γέφυρα Αποσελέμη έως και τον ανισόπεδο κόμβο Γουρνών (5 Km).

Η κίνηση των οχημάτων στους κλάδους των ανισόπεδων κόμβων Καστελίου και Γουρνών θα γίνεται με εργοταξιακή σήμανση, εκτός από την έξοδο των οχημάτων στον κόμβο Γουρνών, που προσωρινά δεν θα λειτουργεί, συγκεκριμένα όσων κινούνται από ‘Αγιο Νικόλαο προς την περιοχή των Γουβών και Κοκκίνη Χάνι. Η κυκλοφορία θα γίνεται από τον ανισόπεδο κόμβο Καστελίου μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με την τοποθετημένη κατακόρυφη - οριζόντια μόνιμη και εργοταξιακή σήμανση».

(φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια