«Στέγνωσε» ο Αλμυρός - Αποκαρδιωτικές εικόνες λόγω μειωμένων βροχοπτώσεων

Κρήτη
«Στέγνωσε» ο Αλμυρός - Αποκαρδιωτικές εικόνες λόγω μειωμένων βροχοπτώσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απογοήτευση και προβληματισμό προκαλούν οι εικόνες στο μάτι του Αλμυρού.

Και όμως αυτές είναι οι συνέπειες από τις μειωμένες βροχοπτώσεις αλλά και χιονοπτώσεις στα βουνά της ευρύτερης περιοχής.

Εικόνες που τίποτα δεν θυμίζουν προηγούμενες χρονιές οπότε το νερό σκέπαζε τα δέντρα όπως συνέβη τον Φεβρουάριο του 2015.

Αντί για 40 κυβικά νερού το δευτερόλεπτο, υπάρχουν παροχές με 6 κυβικά νερό, όπως μας εξήγησε ο Χαράλαμπος Φασουλάς, ο οποίος δεν πίστευε στα μάτια του, αντικρίζοντας τις αποκαρδιωτικές αυτές εικόνες.

Λόγω της λειψυδρίας, το πρόβλημα θα διαφανεί και στα υπόγεια νερά και μάλιστα αρκετά νωρίς, όπως εκτιμά ο Χαράλαμπος Φασουλάς ο οποίος καταθέτει τις απόψεις του γύρω από το ζήτημα ώστε να υπάρξουν άμεσα μέτρα για την επόμενη χρονιά, καθώς η φετινή θεωρείται χαμένη.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, πληθαίνουν οι φωνές των αρμοδίων που κάνουν λόγο για μη ορθολογική διαχείριση του νερού του Φράγματος Αποσελεμη, το οποίο έφτασε στο σημείο μηδέν.

Αυτό υποστηρίζει Ιδιώτης ο οποίος έχει συνδέσει το όνομα του με μεγάλα έργα και ο οποίος ήταν επικεφαλής επιτόπιου κλιμακίου συμβούλου σε όλη τη διάρκεια κατασκευής του μεγάλου έργου του Φράγματος Αποσελέμη.

Μάλιστα, ο κ. Μπριλάκης ανατρέχει σε στοιχεία προηγούμενων δεκαετιών σε σχέση με τις τεράστιες ποσότητες νερού που κατέληγαν στη θάλασσα από τον Γιόφυρο Ποταμό, τον Αποσελέμη και τον Πλατή, θέλοντας να αναδείξει ότι δεν υπήρχε σχέδιο ακόμα και τις καλές εποχές, πριν φτάσουμε στη σημερινή τραγική πραγματικότητα.

Λόγω της λειψυδρίας, σε αδιέξοδο βρίσκεται και ο αγροτικός κόσμος της Κρήτης.

Μετά το Πάσχα, ο Μύρων Χιλεντζάκης θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τη διοίκηση του ΕΛΓΑ με στόχο να υπάρξουν κρατικές οικονομικές ενισχύσεις για τις ελιές και τα αμπέλια, καθώς όπως υπάρχει ο κίνδυνος καταστροφών λόγω της έλλειψης νερού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News