Γνωστός Κρητικός αναλαμβάνει τα ηνία της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου  

Κρήτη
Γνωστός Κρητικός αναλαμβάνει τα ηνία της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απόφαση ελήφθη από το Δήμαρχο Μαλεβιζίου, κ. Κώστα Μαμουλάκη, με στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου τρόπου ανάδειξης των δυο κορυφαίων πολιτιστικών δομών του Δήμου, που σε συνδυασμό με την Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου στο Γάζι και τους σημαντικούς χώρους αρχαιολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος που είναι διάσπαρτοι σε όλο το Μαλεβίζι (Τύλισος, Μάραθος, Φόδελε, Ροδιά, Κρουσώνας, Παλαιόκαστρο, κ.α.) δίνουν ένα εξαιρετικό συγκριτικό πλεονέκτημα στην περιοχή.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης τόνισε:

«Προχωράμε μπροστά και με αποκλειστικό γνώμονα την ανάπτυξη του πολιτιστικού επιπέδου του τόπου μας, ανοίγουμε ένα λαμπρό κεφάλαιο στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός».

Ο Κώστας Τριγώνης είναι αποδεδειγμένα ένας άριστος γνώστης των πολιτιστικών θεμάτων, έχει επιδείξει εξαιρετικό έργο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου και με το κύρος, το πνεύμα και την κατάρτισή του, είμαι βέβαιος πως θα κάνει εξαιρετική δουλειά και στην Δημοτική μας Πινακοθήκη. Μαζί δε και με τα εκλεκτά μέλη που απαρτίζουν την επιτροπής της, αυτός ο μοναδικός στην Κρήτη ιδιόκτητος και άρτιος αρχιτεκτονικά χώρος που φιλοξενεί την έκθεση που επιμελήθηκε ο Κώστας Δολαψάκης με τα εξαιρετικά έργα του αείμνηστου Μπότη Θαλασσινού, θα συμβάλλει καθοριστικά στην αναπτυξιακή προοπτική μας. Παράλληλα, θα στείλει ένα δυνατό μήνυμα σε όλη τη χώρα, πως στο Μαλεβίζι δεν έχουμε απλώς πλούσια ιστορία και υψηλό επίπεδο πολιτισμού να επιδείξουμε, αλλά γνωρίζουμε και τον τρόπο να αξιοποιούμε την κληρονομιά αυτή, πάντα και μόνο προς όφελος του τόπου και των κατοίκων του.

Εύχομαι στον Κώστα Τριγώνη καλή δύναμη και καλή επιτυχία και στα καθήκοντά του».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News