Θα έκαναν τη νύχτα… μέρα με εκατοντάδες κροτίδες

Κρήτη
Θα έκαναν τη νύχτα… μέρα με εκατοντάδες κροτίδες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν έχουν τέλος οι συλλήψεις σε ολόκληρο το νησί για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων.

Οι δύο Έλληνες, ηλικίας 45 και 51 ετών συνελήφθησαν σήμερα το πρωί σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου.

Συγκεκριμένα, έπειτα από την έρευνα των αστυνομικών στα σπίτια των δύο ανδρών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 1.417 κροτίδες.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, ενώ ο συλληφθέντες  θα οδηγηθούν  στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ηρακλείου.

Την ίδια ώρα η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, στο πλαίσιο της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων, δίνει «χρυσές» συμβουλές στους πολίτες και ιδίως στους γονείς.

  • Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
  • Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
  • Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.
  • Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
  • Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
  • Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

Δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Νόμο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News