Κρήτη

Εκπαίδευση

Μικροί μαθητές γίνονται… επιστήμονες, σε ένα μαθητικό φεστιβάλ - γιορτή

Μια πραγματική γιορτή δημιουργικότητας και καινοτομίας θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο, τα Χανιά και τον Άγιο Νικόλαο.

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018, 9:00 πμ, Αίθουσα πολλαπλών Χρήσεων του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγίου Νικολάου του ΤΕΙ Κρήτης

Πρόκειται για το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, το οποίο διεξάγεται παράλληλα σε Άγιο Νικόλαο, Αγρίνιο, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πύργο Ηλείας, Τρίκαλα και Χανιά.

Το Φεστιβάλ θα λάβει χώρα την Τετάρτη 18, την Πέμπτη 19, την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Απριλίου 2018, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στον Άγιο Νικόλαο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 (09:00- 14:00 ) στην Αίθουσα πολλαπλών Χρήσεων του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγίου Νικολάου του ΤΕΙ Κρήτης.

Μάλιστα, στον Άγιο Νικόλαο επίσης διοργανώνεται και προφεστιβαλική εκδήλωση την Τρίτη 17 Απριλίου 2018, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίου Νικολάου, το Επιμελητήριο Λασιθίου και το Ίδρυμα Γ. και Α. Μαμιδάκη.

Στο 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας παρουσιάζονται και εκτίθενται μαθητικά έργα (projects) που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής ή με τη χρήση εργαλείων Πληροφορικής και Διαδικτύου. Πολλά από αυτά είναι πρωτότυπα και καινοτόμα, ενώ όλα εκφράζουν τα ενδιαφέροντα και τους προβληματισμούς των μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Παράλληλα, στους χώρους του Φεστιβάλ, υπάρχουν συναρπαστικές  διαδραστικές εκθέσεις από διάφορους φορείς καθώς κι ενδιαφέροντα εργαστήρια!

 

 

 

Σχόλια