Κρήτη

Σε ρυθμούς... Ρίχτερ πάλι η Κρήτη - Ποια περιοχή φαίνεται να... προτιμά ο εγκέλαδος

Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις καταγράφουν οι σεισμογράφοι τις τελευταίες ώρες.

Στους ρυθμούς… των Ρίχτερ για μία ακόμη φορά η Κρήτη. Σεισμικές δονήσεις μικρής ευτυχώς έντασης , σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες με τους σεισμολόγους να παρακολουθούν με ενδιαφέρον την εξέλιξη του φαινομένου, χωρίς να προβληματίζονται.


Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, σημειώθηκαν από το απόγευμα της Κυριακής μέχρι και τα ξημερώματα της Δευτέρας αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις.


Στις 02:31 έγινε σεισμός 3.1 Ρίχτερ με επίκεντρο 19 χλμ Νότια - Νοτιοδυτικά του Τυμπακίου ενώ ο σεισμός που είχε προηγηθεί νωρίτερα και συγκεκριμένα στη 1.14 ήταν μεγέθους 3.5 Ρίχτερ με επίκεντρο 52 χλμ δυτικά της Γαύδου.


Ωστόσο στις 23:14 το βράδυ καταγράφτηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 2.3 R με επίκεντρο 23 χλμ Νοτιοδυτικά του Τυμπακίου και τις 18:53 σεισμός μεγέθους 3.3 R με επίκεντρο 25 χλμ Δυτικά της Γαύδου.
Το Τυμπάκι πάντως φαίνεται να έχει ιδιαίτερη «προτίμηση» ο εγκέλαδος, τις τελευταίες ώρες.


Και αυτό γιατί εκτός από τις δονήσεις που προαναφέρθηκαν, το μεσημέρι της Κυριακής υπήρξε δόνηση, 3.5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, 29 χιλιόμετρα ,Νότια- Νοτιοδυτικά του Τυμπακίου, ενώ στις 10.30 το πρωί της Κυριακής, καταγράφτηκε σεισμός της τάξης των 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και πάλι στο Τυμπάκι και συγκεκριμένα 24 χιλιόμετρα Νότιο-Νοτιοδυτικά του Τυμπακίου.


Τέλος από τις καταγεγραμμένες μετρήσεις, ξημερώματα Κυριακής , από τις 5.08 το πρωί ως τις 5.14, συνέβησαν 3 σεισμικές δονήσεις εντάσεως  3,4 -3,5 και 3,7 αντίστοιχα, με επίκεντρο Νότιο –Νοτιοδυτικά της συγκεκριμένης περιοχής.

Σε κάθε περίπτωση δεν τίθεται θέμα ανησυχίας με τους κατοίκους μάλιστα να μην αντιλαμβάνονται, καν τις... επισκέψεις του εγκέλαδου. 

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια