Το… καλοκαίρι παραμένει, αλλά για λίγο - Πως θα είναι ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Κρήτη
Το… καλοκαίρι παραμένει, αλλά για λίγο - Πως θα είναι ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για λίγο φαίνεται ότι θα συνεχιστεί το σημερινό και άκρως... καλοκαιρινό σκηνικό του καιρού, με τη "σκυτάλη" να παίρνουν οι βροχές και η πτώση της θερμοκρασίας.

Άκρως καλοκαιρινό είναι το σκηνικό του καιρού σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, σε ολόκληρη την Κρήτη, με υψηλές θερμοκρασίες, νοτιάδες αλλά και ηλιοφάνεια, καιρός, δηλαδή, που ενδείκνυται για εξορμήσεις στο νησί!

Ωστόσο, δε φαίνεται ότι θα κυλήσει έτσι και η Εβδομάδα των Παθών, που ξεκινά αύριο, καθώς, στην Ελλάδα, αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχοπτώσεις.

Βέβαια, σήμερα το μεσημέρι, σε πολλές περιοχές της Κρήτης, καταγράφηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, το «ρεκόρ» έσπασαν, σύμφωνα με το meteo.gr, το Ηράκλειο, το Γάζι και η Αλικαρνασσός, όπου ο υδράργυρος «σκαρφάλωσε» στους 19 βαθμούς κελσίου και στις τρεις προαναφερθείσες περιοχές, ενώ 18 βαθμούς κελσίου έδειξε το θερμόμετρο στην Ελούντα και το Βάι.

Πως θα «κυλήσει» ο καιρός της Μεγάλης Εβδομάδας;

Άστατος θα είναι ο καιρός στην Ελλάδα κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, καθώς θα ξεκινήσει με ήλιο και θα ολοκληρωθεί με… βροχές.

Ίδιο με σήμερα αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού αύριο, Μεγάλη Δευτέρα. Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με αραιές νεφώσεις στα νότια της Ελλάδας, από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στη χώρα, δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Ενώ, σε επίπεδο Κρήτης, αύριο θα σχηματιστούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, τη Μεγάλη Τρίτη, με λίγες αραιές νεφώσεις κατά περιόδους και τη θερμοκρασία να βρίσκεται σε άνοδο.

Μεταβάλλεται ελάχιστα το σκηνικό του καιρού τη Μεγάλη Τετάρτη, με τον καιρό να είναι γενικά αίθριος, αλλά με λίγες αραιές νεφώσεις στη βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα.

Τη Μεγάλη Πέμπτη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα είναι σε μικρή άνοδο.

Βροχές αναμένονται τη Μεγάλη Παρασκευή. Συγκεκριμένα, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν, με τη θερμοκρασία να βρίσκεται σε πτώση.

Παρεμφερές το σκηνικό του καιρού και το Μεγάλο Σάββατο, καθώς άστατος και κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές θα είναι ο καιρός. Ενώ, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα υπάρξουν σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Μεγάλη Δευτέρα, σε μεγάλες περιοχές της Κρήτης:

Στους 18°C η θερμοκρασία με νεφώσεις κατά περιόδους όλη την ημέρα. Ο άνεμος θα πνέει Βορειοδυτικός ασθενής στα 3 BF.

Στους 20°C η θερμοκρασία, με νεφώσεις κατά περιόδους όλη την ημέρα.  Ο άνεμος θα πνέει Βορειοδυτικός πολύ ασθενής στα 2 BF.

Στους 18°C η θερμοκρασία, με νεφώσεις κατά περιόδους όλη την ημέρα. Ο άνεμος θα πνέει Bορειοδυτικός πολύ ασθενής στα 2 BF.

Στους 19°C η θερμοκρασία, με νεφώσεις κατά περιόδους όλη την ημέρα. Ο άνεμος θα πνέει Bορειοδυτικός πολύ ασθενής στα 2 BF.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ:

Στους 18°C η θερμοκρασία με νεφώσεις κατά περιόδους όλη την ημέρα. Ο άνεμος θα πνέει Bορειοδυτικός ασθενής στα 3 BF.

Στους 18°C η θερμοκρασία με ελαφρύ αεράκι  το πρωί και νεφώσεις κατά περιόδους όλη την ημέρα. Ο άνεμος θα πνέει Βορειοδυτικός σχεδόν μέτριος στα 4 BF.

Στους 19°C η θερμοκρασία με νεφώσεις κατά περιόδους όλη την ημέρα. Ο άνεμος θα πνέει Βορειοδυτικός πολύ ασθενής στα 2 BF.

ΚΑΣΤΕΛΛΙ ΚΙΣΑΜΟΥ:

Στους 17°C η θερμοκρασία με νεφώσεις κατά περιόδους όλη την ημέρα. Ο άνεμος θα πνέει Βορειοδυτικός πολύ ασθενής στα 2 BF.

Στους 15°C η θερμοκρασία με νεφώσεις κατά περιόδους όλη την ημέρα. Ο άνεμος θα πνέει Bορειοδυτικός πολύ ασθενής στα 2 BF.

Στους 17°C η θερμοκρασία με νεφώσεις κατά περιόδους όλη την ημέρα. Ο άνεμος θα πνέει Βορειοδυτικός πολύ ασθενής στα 2 BF.

Στους 20°C η θερμοκρασία με νεφώσεις κατά περιόδους όλη την ημέρα. Ο άνεμος θα πνέει Βορειοδυτικός πολύ ασθενής στα 2 BF.

Στους 12°C η θερμοκρασία με νεφώσεις κατά περιόδους όλη την ημέρα. Ο άνεμος θα πνέει Βορειοδυτικός πολύ ασθενής στα 2 BF.

Στους 19°C η θερμοκρασία με ελαφρύ αεράκι  το πρωί και νεφώσεις κατά περιόδους όλη την ημέρα. Ο άνεμος θα πνέει Βορειοδυτικός ασθενής στα 3 BF.

Στους 17°C η θερμοκρασία με νεφώσεις κατά περιόδους όλη την ημέρα. Ο άνεμος θα πνέει Βορειοδυτικός πολύ ασθενής στα 2 BF.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News