Κατοικίες απόρων - Σώθηκαν λίγο πριν την ολική κατάρρευση

Κρήτη
Κατοικίες απόρων - Σώθηκαν λίγο πριν την ολική κατάρρευση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοένα και αυξάνονται οι επισφαλείς κατοικίες και στο Ηράκλειο λόγω οικονομικής κρίσης - Οικογένειες που βρίσκονται σε τραγική κατάσταση ή στο έσχατο στάδιο προ της κατάρρευσης, καταφεύγουν σε βοήθεια

Και όμως υπό αυτές τις τραγικές συνθήκες διαβιούσαν αρκετοί συμπολίτες μας οι οποίοι αδυνατούσαν να προχωρήσουν σε επισκευές και ουσιαστικές παρεμβάσεις σε επισφαλείς κατοικίες και με τον κίνδυνο δημιουργίας νέου κύματος αστέγων.

Σπίτια που είχαν καταρρεύσει ακόμα και τμήματα σκεπής ενώ άλλα δεν τηρούσαν τις βασικές συνθήκες υγιεινής.

Και όμως αρκετές οικογένειες στηρίχθηκαν μέσω προγράμματος που διαχειρίζεται η Ένωση Καταναλωτών Κρήτης η οποία προχώρησε σε παρεμβάσεις μέσω τεχνικών συνεργείων.

Μέσα σε 3 χρόνια, επισκευάστηκαν 15 κατοικίες συμπολιτών μας που είχαν φτάσει στο έσχατο στάδιο προ της κατάρρευσης ενώ άμεσα θα επισκευαστούν άλλες 5 κατοικίες.

Το επίμαχο πρόγραμμα θα διαρκέσει έως τον Φεβρουάριο του 2019 και με δυνατότητα επέκτασης του.

Εντωμεταξύ, ξεκίνησαν δειλά - δειλά μικροσυντηρήσεις σπιτιών, με τον κλάδο των οικοδόμων να αντικρίζει μετά από 9 χρόνια κρίσης τα πρώτα θετικά σημάδια στον κλάδο του, καθώς ανοίγουν δουλειές, με ανεγέρσεις και ανακαινίσεις ξενοδοχείων, όμως με χειρότερους όρους.

Ωστόσο, από τους 9.000 οικοδόμους στο Νομό Ηρακλείου το 2009, οι οικοδόμοι δεν ξεπερνούν τους χίλιους τα τελευταία χρόνια, με συνέπεια να καταφθάνουν στο Ηράκλειο συνεργεία από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και όχι μόνο…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News