Ανοίγει ο χώρος παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ και στους καταναλωτές

Κρήτη
Ανοίγει ο χώρος παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ και στους καταναλωτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συντεταγμένα η κυβέρνηση έχει θέσει τις τρεις προϋποθέσεις που διασφαλίζουν μια καθαρή έξοδο από το μνημόνιο δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος μιλώντας σε εκδήλωση του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων και του ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης ανέπτυξε τη στρατηγική της κυβέρνησης στα ενεργειακά ενώ παρουσίασε το νομοσχέδιο για τις ενεργειακές κοινότητες. Πρόκειται για ένα νέο θεσμό που φιλοδοξεί να μετατρέψει τους καταναλωτές σε παραγωγούς ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Το νομοσχέδιο για τις ενεργειακές κοινότητες περιλαμβάνει όρους που διασφαλίζουν τη σωστή ανάπτυξη συνεταιρισμών για παραγωγή ενέργειας.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος επιβεβαίωσε ότι το υπουργείο αναμένεται να δώσει παράταση στην προθεσμία που λήγει 8 Απριλίου και προβλέπει έξτρα έκπτωση 20% σε όσους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων ενταχθούν στις ρυθμίσεις νομιμοποίησης κτισμάτων.

Αναφορικά με την κατάθεση προσφορών από την κοινοπραξία TOTAL και EXON MOBIL για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι το Υπουργείο βρίσκεται εν αναμονή της ολοκλήρωσης της διαδικασίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News