Κρήτη

Όταν ο Κρεμλής έγινε... Κρεμλάκης στο Συνέδριο του ΕΣΔΑΚ

Δύο μέρες διήρκησε το Συνέδριο του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης και σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία, με το διήμερο αυτό να είναι «γεμάτο».

Με περισσότερες από 60 ομιλίες ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής το Συνέδριο που είχε θέμα «Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων - Πορεία προς την Κυκλική Οικονομία» το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου.

Με την ολοκλήρωση και της 2ης ημέρας, ξεκίνησε η καταγραφή όλων των προτάσεων που κατατέθηκαν, έτσι ώστε την Μ. Δευτέρα να ανακοινωθούν και τα συμπεράσματα του Συνεδρίου. Φυσικά παρά τη μεγάλη έλευση του κόσμου, οι συντονιστές δημοσιογράφοι Ειρήνη Τσάκα και Μάνος Δασκαλάκης κατάφεραν να συντονίσουν άψογα τις θεματικές ενότητες, δίνοντας τη δυνατότητα στους συνέδρους να απευθύνουν πολλές ερωτήσεις και να γίνεται γόνιμος διάλογος.

Ο Κρεμλής έγινε... Κρεμλάκης!

Μια από τις όμορφες στιγμές του διημέρου ήταν όταν ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. και Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης δώρισε στον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Προϊστάμενο της Διοικητικής Μονάδας Πολιτικής Συνοχής και Εκτίμησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Γενικής Δ/νσης Περιβάλλοντος της Ε.Ε. Γιώργο Κρεμλή, ένα Κρητικό μαχαίρι και ένα λευκό σαρίκι.

Δώρα που όπως είπε χαριτολογώντας ο Χ. Μαμουλάκης, μπορούν κάλλιστα να τον πολιτογραφήσουν και ως Κρητικό. Από την πλευρά του ο Γ. Κρεμλής, αποδέχτηκε την «πολιτογράφηση» ευχαριστώντας τον Πρόεδρο του Ε.Σ.Δ.Α.Κ., τονίζοντας παράλληλα την άρτια οργάνωση και το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου, καθώς και με την υποστήριξη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

 

Σχόλια