Κρήτη

Χτύπησαν εκκλησία και έγιναν... καπνός

Αρκετά τα περιστατικά που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα με τους δράστες να δρουν ανενόχλητοι.

Κινήθηκαν δίχως ιερό και όσιο, μη διστάζοντας να χτυπήσουν ακόμη και εκκλησία. Ο λόγος για θρασύτατους δράστες που σύμφωνα με τα λεγόμενα των κατοίκων, παραβίασαν το παράθυρο της εκκλησίας του Αγίου Παντελεήμονα στην περιοχή του Κερατοκάμπου στο δήμο Βιάννου.

Ανενόχλητοι κατευθύνθηκαν προς το παγκάρι, πήραν τα χρήματα και όπως μπήκαν , έτσι έφυγαν, χωρίς κανείς να τους πάρει χαμπάρι τράπηκαν σε φυγή.

Πιστοί όταν πήγαν στην εκκλησία για να ανάψουν ένα κερί, δεν πίστευαν στα μάτια τους με αυτό που αντίκριζαν. Ενώ αγανάκτηση επικρατεί και στους κατοίκους περιοχής .Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Καρτσάκης ,αυτό που συνέβη είναι αδικαιολόγητο, χτύπησαν μια εκκλησίας που είναι πρόθυμη πάντα να βοηθήσει άτομα με οικονομικά προβλήματα.


Το γεγονός πάντως είναι, επίσης όπως προσθέτει ο κ. Καρτσάκης είναι το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά στην ευρύτερη περιοχή του Κερατοκάμπου .
Από διαρρήξεις σπιτιών και κλοπές στο Χονδρο, τον Κερατοκαμπο, την Δέρματο και την Άρβη.

«Στην Αρβη παράδειγμα πήραν ένα μηχανάκι. Στον Κερατοκαμπο πέρα από τις κλοπές στα σπίτια και εκκλησία κλέβουν και καύσιμα. Στην Δέρματο πήραν ένα ντεπόζιτο νερού από μια ταράτσα και ένα πετρογκαζ μέσα από το σπίτι. Και πολλά άλλα τα οποία δεν τα ξέρουμε αλλά τα μαθαίνουμε σταδιακά από συζητήσεις τύπου καφενείου» λέει μεταξύ άλλων ο κ. Θεόδωρος Καρτσάκης».

φωτογραφία αρχείου

Σχόλια