Η κυκλική οικονομία ξεκινά από το σπίτι

Κρήτη
Η κυκλική οικονομία ξεκινά από το σπίτι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μυστικό η ευαισθητοποίηση των πολιτών και η περιβαλλοντική εκπαίδευση των επόμενων γενεών, λέει ο χημικός Γιώργος Ηλιόπουλος στο Ράδιο 98,4.

Με σημαντικές τοποθετήσεις συνεχίζεται σήμερα στο Πολιτιστικό Κέντρο, το συνέδριο για τον  «Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και την Πορεία τους προς την Κυκλική Οικονομία»,  που διοργανώνει ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.).

«Το αύριο της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι η επαναχρησιμοποίηση τους για περιβαλλοντικούς και οικονομικούς λόγους» επισημαίνει ο αντιπρόεδρος τους ΕΣΔΑΚ Παύλος Μπαριτάκης , στο Ράδιο 98,4.

«Η υστέρηση της χώρας δεν αντιμετωπίζεται με συνταγές του παρελθόντος. Το αναπτυξιακό μοντέλο που ακολούθησε έχει κορεστεί. Δεν ανταποκρίνεται στις νέες ανάγκες και απαιτήσεις. Χρειάζεται μια άλλη προσέγγιση, διαφορετική διαχείριση, τόσο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε όσο και των ευκαιριών και των δυνατοτήτων που προσφέρονται» επισημαίνει ο ΕΣΔΑΚ.

Την έννοια της Κυκλικής Οικονομίας , τις Νέες Χρηματοδοτικές ανάγκες και δυνατότητες αυτής από την πηγή, δηλαδή από το σπίτι, προς όφελος του οικογενειακού προϋπολογισμού και της Τοπικής Οικονομίας μίλησε στο Ράδιο 98,4, ένας εκ των ομιλητών ο Χημικός Μηχανικός του ΕΜΠ Γιώργος Ηλιόπουλος.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση των αναγκαίων μελετών ωρίμανσης από την Περιφέρεια Κρήτης για τις υποδομές, την αρχιτεκτονική τοπίου, τις μελέτες ενεργειακής εξοικονόμησης και το κέντρο καινοτομίας και έρευνας καθώς και την υλοποίηση της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ Πολυτεχνείου Κρήτης Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Ε.Σ.Δ.Α.Κ.

Οι εργασίες του συνεδρίου που μπορούν να παρακολουθήσουν ελεύθερα όλοι όσοι ενδιαφέρονται ολοκληρώνονται αργά το απόγευμα με τις ερωτήσεις του κοινού .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News